Oppskrift på lavkarbo brokkolisalat med bacon og pistasjnøtter
Den er enkel å lage og den smaker nydelig! En kremet brokkolisalat passer like godt alene til lunsj eller som tilbehør til middagen. Under ser du oppskrift og fremgangsmåte.
4 porsjoner
50 g pistasjnøtter
120 g tørrsaltet bacon, delt i småbiter
1 dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss kaldpresset olivenolje
1/2 ts salt
1 ts svart pepper
1 brokkoli, delt i småbiter
2 reddiker, skåret i tynne skiver
3 ss tranebær, finhakket

Brokkolisalat med bacon:
Nydelig lunsj eller perfekt som tilbehør!
© Tove K. BreisteinSlik lager du brokkolisalat:
- Rist pistasjnøttene i en tørr stekepanne til de har fått litt farge, og sett dem til side.
- Stek baconbitene i stekepannen og legg dem over på kjøkkenpapir slik at de blir sprø.
- Ha yoghurten i en serveringsbolle sammen med hvitløk. Rør inn salt, olje og pepper.
- Bland inn brokkoli, reddik og tranebær.
- Bland inn mesteparten av baconbitene og pistasjnøttene, men gjem litt til pynt.
- Dryss litt baconbiter og pistasjnøtter over like før servering.
Variasjon: Bruk spekeskinke istedenfor bacon, og eple eller melon istedenfor tranebær. Ønsker du en vegetarsalat, kan du erstatte bacon med biter av avokado og ristede valnøtter.
Vil du vite mer om lavkarbo? Her er tipsene og oppskriftene du trenger!
Tips: Har du ikke tranebær, kan også rosiner være vel så godt!

Bok om lavkarbo:
Oppskriften på brokkolisalat er hentet fra boken "Lavkarbo for alle", Cappelen Damm.
© Cappelen Damm