Se den enkle oppskriften på lavkarbo-salaten som passer til alt!

Kremet brokkolisalat med bacon og pistasjnøtter. Det må jo bare bli bra!

brokkolisalat

Har du smakt brokkolisalat? Den passer til alt og innholdet kan varieres etter hva du har lyst på!

© Tove K. Breistein

Oppskrift på lavkarbo brokkolisalat med bacon og pistasjnøtter

Den er enkel å lage og den smaker nydelig! En kremet brokkolisalat passer like godt alene til lunsj eller som tilbehør til middagen. Under ser du oppskrift og fremgangsmåte.

4 porsjoner

50 g pistasjnøtter

120 g tørrsaltet bacon, delt i småbiter

1 dl gresk yoghurt

1 fedd hvitløk, finhakket

2 ss kaldpresset olivenolje

1/2 ts salt

1 ts svart pepper

1 brokkoli, delt i småbiter

2 reddiker, skåret i tynne skiver

3 ss tranebær, finhakket

brokkolisalat med bacon

Nydelig lunsj eller perfekt som tilbehør!

© Tove K. Breistein

Slik lager du brokkolisalat:

  1. Rist pistasjnøttene i en tørr stekepanne til de har fått litt farge, og sett dem til side.
  2. Stek baconbitene i stekepannen og legg dem over på kjøkkenpapir slik at de blir sprø.
  3. Ha yoghurten i en serveringsbolle sammen med hvitløk. Rør inn salt, olje og pepper.
  4. Bland inn brokkoli, reddik og tranebær.
  5. Bland inn mesteparten av baconbitene og pistasjnøttene, men gjem litt til pynt.
  6. Dryss litt baconbiter og pistasjnøtter over like før servering.

Variasjon: Bruk spekeskinke istedenfor bacon, og eple eller melon istedenfor tranebær. Ønsker du en vegetarsalat, kan du erstatte bacon med biter av avokado og ristede valnøtter.

Vil du vite mer om lavkarbo? Her er tipsene og oppskriftene du trenger!

bok lavkarbo

Oppskriften på brokkolisalat er hentet fra boken "Lavkarbo for alle", Cappelen Damm.

© Cappelen Damm

Les hele artikkelen