Se den enkle oppskriften på lavkarbo-salaten som passer til alt!
Kremet brokkolisalat med bacon og pistasjnøtter. Det må jo bare bli bra!
Oppskrift på lavkarbo brokkolisalat med bacon og pistasjnøtter
Den er enkel å lage og den smaker nydelig! En kremet brokkolisalat passer like godt alene til lunsj eller som tilbehør til middagen. Under ser du oppskrift og fremgangsmåte.
4 porsjoner
50 g pistasjnøtter
120 g tørrsaltet bacon, delt i småbiter
1 dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss kaldpresset olivenolje
1/2 ts salt
1 ts svart pepper
1 brokkoli, delt i småbiter
2 reddiker, skåret i tynne skiver
3 ss tranebær, finhakket
Slik lager du brokkolisalat:
- Rist pistasjnøttene i en tørr stekepanne til de har fått litt farge, og sett dem til side.
- Stek baconbitene i stekepannen og legg dem over på kjøkkenpapir slik at de blir sprø.
- Ha yoghurten i en serveringsbolle sammen med hvitløk. Rør inn salt, olje og pepper.
- Bland inn brokkoli, reddik og tranebær.
- Bland inn mesteparten av baconbitene og pistasjnøttene, men gjem litt til pynt.
- Dryss litt baconbiter og pistasjnøtter over like før servering.
Variasjon: Bruk spekeskinke istedenfor bacon, og eple eller melon istedenfor tranebær. Ønsker du en vegetarsalat, kan du erstatte bacon med biter av avokado og ristede valnøtter.