Crêpes med sitronsaus og blåbær-mascarpone
Tid: 45 min
Antall porsjoner: 61 ½ dl melk
1 ½ dl kremfløte
2 egg
1 dl hvetemel
1 ss sukker
½ krm salt
1 krm vaniljesukker
2 ss smør
Sitronsaus:
2 sitroner, økologiske
2 ss smør
2 ss sukker
Blåbær-mascarpone:
250 g mascarpone
½ dl melk
1–2 ss melis
125 g frosne blåbær
Slik gjør du:
1. Blåbær-mascarpone: Rør mascarponen jevn sammen med melken. Bland i melis. Vend forsiktig inn blåbærene og sett i kjøleskapet.
2. Visp sammen melk, fløte og egg. Sikt inn melet og visp alt til det blir en klumpfri røre. Smak til med sukker, salt og vaniljesukker.
3. Stek tynne crêpes i smør i en liten stekepanne i ca. 2 min. på den ene siden og 30 sek. på den andre. Brett og hold varmen under aluminiumsfolie i ovnen på 75 °C.
4. Sitronsaus: Skyll sitronene godt i lunkent vann. Riv skallet og press ut saften. Ha smøret i stekepannen og tilsett sitronskall, sitronsaft og sukker. La småkoke til en jevn saus, i ca. 5 min. Hell sausen over crêpene.
5. Server umiddelbart med blåbærmascarpone.
