Slik lager du ekte franske crêpes med smakfullt tilbehør
Crêpes er fine, franske pannekaker som ofte er fylt med noe søtt. En klassiker er crêpes Suzette, som flamberes med appelsinsmørsaus og Grand Marnier. Hell den varme sitronsausen over crêpene rett før servering og ha blåbærmascarponen ved siden av.
Crêpes med sitronsaus og blåbær-mascarpone
Tid: 45 min
Antall porsjoner: 6 1 ½ dl melk
1 ½ dl kremfløte
2 egg
1 dl hvetemel
1 ss sukker
½ krm salt
1 krm vaniljesukker
2 ss smør
Sitronsaus:
2 sitroner, økologiske
2 ss smør
2 ss sukker
Blåbær-mascarpone: 250 g mascarpone
½ dl melk
1–2 ss melis
125 g frosne blåbær
Slik gjør du:
1. Blåbær-mascarpone: Rør mascarponen jevn sammen med melken. Bland i melis. Vend forsiktig inn blåbærene og sett i kjøleskapet.
2. Visp sammen melk, fløte og egg. Sikt inn melet og visp alt til det blir en klumpfri røre. Smak til med sukker, salt og vaniljesukker.
3. Stek tynne crêpes i smør i en liten stekepanne i ca. 2 min. på den ene siden og 30 sek. på den andre. Brett og hold varmen under aluminiumsfolie i ovnen på 75 °C.
4. Sitronsaus: Skyll sitronene godt i lunkent vann. Riv skallet og press ut saften. Ha smøret i stekepannen og tilsett sitronskall, sitronsaft og sukker. La småkoke til en jevn saus, i ca. 5 min. Hell sausen over crêpene.
5. Server umiddelbart med blåbærmascarpone.