© Hanne Stensvold/Sentralen

Oppskrift på hjemmelaget surkål

Det går nesten ikke an å servere ribbe uten surkål. Det er enkelt å lage selv og den smaker mye bedre og friskere enn den du kjøper ferdig.

6. november 2019

Surkål

Det går nesten ikke an å servere ribbe uten surkål. Det er enkelt å lage selv og den smaker mye bedre og friskere enn den du kjøper ferdig.

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 40 min.

Antall porsjoner: 8

2-3 ts karve

1,2 kg hodekål

3 ts salt

2 ss sukker

5 dl kjøttbuljong

3-4 ss eddik

Slik gjør du:

1. Finsnitt kålen og ha den i en gryte. Knus karven lett med en morter og ha den i gryten sammen med salt og sukker. Vend godt sammen.

2. Hell over kraft og eddik og kok opp under lokk. La trekke på svak varme i 45 minutter. Rør underveis.

3. Smak til med ev. mer salt, sukker og eddik. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...