Oppskrift på grønn ertedipp med fetaost

Passer til grillet kjøtt, gjerne lam, kylling, brød og salat.

Grønn ertedipp
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Grønn ertedipp med feta

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 dl

  • 166 g frosne erter
  • ½ hvitløkfedd
  • ½ dl olivenolje
  • ½ ss presset sitron
  • ½ ts salt
  • ½ klype kvernet svart pepper
  • 66 g fetaost

Slik gjør du:

  1. Kok ertene i lettsaltet vann i ca. 3 min. Skyll dem i kaldt vann og la renne av. Skrell hvitløkfeddet.
  1. Mos ertene og hvitløk med en stavmikser. Tilsett oljen, litt om gangen. Smak til med sitronsaft og krydre med salt og pepper. Smuldre fetaosten og bland den inn i dippen, spar litt til å toppe med.