Denne pastaretten med rødbete og fetaost må du teste!

Fetaosten kan også røres med crème-fraîche eller gresk yoghurt og serveres ved siden av som dressing.

Billig pastarett med rødbete
© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner

Billig pastarett med rødbete, fetaost og ristede gresskarfrø:

Tid: 25 min. + koketid
Til: 4 personer

  • 400 g pasta, g jerne gnocchi
  • 600 g friske rødbeter
  • 1 dl crème-fraîche eller fløte
  • ½ ss eddik, g jerne epleeddik
  • 1 ts + litt salt
  • kvernet svart pepper
  • 25 g gresskarfrø
  • 1 ss rapsolje
  • 100 g fetaost

Slik gjør du:

  1. Skrubb rødbetene og kok dem møre. Gni skrellet av de lunkne rødbetene under rennende kaldt vann. Bland halvparten av rødbetene med crème-fraîche eller fløte. Smak til med eddik, salt og pepper. Skjær resten av rødbetene i små båter.
  2. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
  3. Rist gresskarfrøene i en tørr, varm panne til de begynner å poppe. Ha dem over på en tallerken til avkjøling.
  4. Stek rødbete-båtene i olje til de får litt farge. Smak til med salt og pepper.
  5. Hell vannet av pastaen og bland den med rødbetesausen. Topp med stekte rødbeter, gresskarfrø og smuldret fetaost.
Billig pastarett med rødbete
© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner