Denne pastaretten med rødbete og fetaost må du teste!
Fetaosten kan også røres med crème-fraîche eller gresk yoghurt og serveres ved siden av som dressing.
Billig pastarett med rødbete, fetaost og ristede gresskarfrø:
Tid: 25 min. + koketid
Til: 4 personer
- 400 g pasta, g jerne gnocchi
- 600 g friske rødbeter
- 1 dl crème-fraîche eller fløte
- ½ ss eddik, g jerne epleeddik
- 1 ts + litt salt
- kvernet svart pepper
- 25 g gresskarfrø
- 1 ss rapsolje
- 100 g fetaost
Slik gjør du:
- Skrubb rødbetene og kok dem møre. Gni skrellet av de lunkne rødbetene under rennende kaldt vann. Bland halvparten av rødbetene med crème-fraîche eller fløte. Smak til med eddik, salt og pepper. Skjær resten av rødbetene i små båter.
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
- Rist gresskarfrøene i en tørr, varm panne til de begynner å poppe. Ha dem over på en tallerken til avkjøling.
- Stek rødbete-båtene i olje til de får litt farge. Smak til med salt og pepper.
- Hell vannet av pastaen og bland den med rødbetesausen. Topp med stekte rødbeter, gresskarfrø og smuldret fetaost.