Kjøttkaker av lam med feta, ramsløkkrem og stekt squash

Med denne oppskriften får du en smakelig og annerledes middagsrett - prøv ut og nyt!

© Malte Danielsson

Dette trenger du: (2 porsjoner)

½ rødløk

1 hvitløksfedd

250 g kjøttdeig av lam

salt og svart pepper

tørkede urter, som basilikum og timian

50 g fetaost

1 ts smør til steking

½ dl vann til steking

Ramsløkkrem

4 ss crème fraîche

2 ss finhakket ramsløk eller 1 ts revet hvitløk blandet med 1 ss gressløk

salt og svart pepper

Stekt squash

½ squash

1 ts olivenolje

salt og svart pepper

tørkede urter, som basilikum og timian

Til servering

50 g fetaost

noen blader av ramsløk

Har du hvitløksduftende ramsløk i fryseren? Gratulerer! Hvis ikke går det bra å erstatte med hvitløk og gressløk.

© Malte Danielsson

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til ramsløkkremen.

2. Skrell og finhakk løken. Skrell og riv hvitløken. Bland løk, hvitløk, kjøttdeig, salt, pepper og urter og form to store kjøttkaker. Skjær små terninger av fetaosten og trykk dem ned i kjøttkakene. Varm opp en stekepanne med smøret og stek kjøttkakene i noen minutter. Hell over vannet og la det koke inn.

3. Skjær squashen i skiver. Ha oljen i stekepannen, legg squashskivene i pannen og stek dem på begge sider. Krydre med salt, pepper og litt urter. Kjøttkakene er ferdige etter ca. 10 min.

4. Server med stekt squash og ramsløkkrem, og topp kjøttkakene med smuldret fetaost og hakket ramsløk.

Les også: Proteinrundstykker: Saftig og eltefri brødbakst