Dette trenger du: (2 porsjoner)
½ rødløk
1 hvitløksfedd
250 g kjøttdeig av lam
salt og svart pepper
tørkede urter, som basilikum og timian
50 g fetaost
1 ts smør til steking
½ dl vann til steking
Ramsløkkrem
4 ss crème fraîche
2 ss finhakket ramsløk eller 1 ts revet hvitløk blandet med 1 ss gressløk
salt og svart pepper
Stekt squash
½ squash
1 ts olivenolje
salt og svart pepper
tørkede urter, som basilikum og timian
Til servering
50 g fetaost
noen blader av ramsløk

Har du hvitløksduftende ramsløk i fryseren? Gratulerer! Hvis ikke går det bra å erstatte med hvitløk og gressløk.
© Malte DanielssonSlik gjør du
1. Bland alle ingrediensene til ramsløkkremen.
2. Skrell og finhakk løken. Skrell og riv hvitløken. Bland løk, hvitløk, kjøttdeig, salt, pepper og urter og form to store kjøttkaker. Skjær små terninger av fetaosten og trykk dem ned i kjøttkakene. Varm opp en stekepanne med smøret og stek kjøttkakene i noen minutter. Hell over vannet og la det koke inn.
3. Skjær squashen i skiver. Ha oljen i stekepannen, legg squashskivene i pannen og stek dem på begge sider. Krydre med salt, pepper og litt urter. Kjøttkakene er ferdige etter ca. 10 min.
4. Server med stekt squash og ramsløkkrem, og topp kjøttkakene med smuldret fetaost og hakket ramsløk.