Oppskrift på grillet avokado med burrata, cherrytomater og pesto

Det kan føles litt annerledes å grille avokado, men det blir virkelig godt, spesielt når den toppes med tomater, pesto og burrata, som er en kremet variant av mozzarella.

Oppskrift på grillet avokado
© Lisa Björner

Grillet avokado med burrata, cherrytomater og pesto

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 personer

  • 1 modne avokadoer
  • ⅓ ss olivenolje
  • ⅓ ss olivenolje
  • 66 g cherrytomater
  • ⅓ ts hvit balsamico- eller hvitvinseddik
  • ⅓ klype salt
  • ⅓ klype kvernet svart pepper
  • ⅓ klype kvernet svart pepper
  • ½ burrataoster (à 125 g)
  • ¼ ts flaksalt

Pesto:

  • potte basilikum
  • hvitløkfedd
  • ½ ss pinjekjerner
  • ¼ dl revet parmesanost
  • ⅓ dl olivenolje
  • ⅓ klype salt
  • ⅓ klype kvernet svart pepper

Slik gjør du:

  1. Del avokadoene i to. Fjern steinen og pensle med 1 ss olje.
  1. Skjær tomatene i mindre biter. Bland dem med 1 ss olje, eddik, salt og 1 klype pepper.
  1. Pesto: Plukk bladene fra stenglene på basilikumen. Skrell og press hvitløken. Kjør basilikumblader, hvitløk, nøtter, ost og olje med stavmikser. Krydre med salt og pepper.
  1. Grill avokadoene med snittflaten ned, over direkte varme i 2–3 minutter, til de får fine grillstriper.
  1. Legg avokadoen på et fat. Riv burrataosten i 6 biter og legg en bit i hver avokadohalvdel. Topp med tomater og drypp pesto over. Strø over flaksalt og 1 klype pepper.
© Lisa Björner