Oppskrift på grillet avokado med burrata, cherrytomater og pesto
Det kan føles litt annerledes å grille avokado, men det blir virkelig godt, spesielt når den toppes med tomater, pesto og burrata, som er en kremet variant av mozzarella.
Grillet avokado med burrata, cherrytomater og pesto
Unngå å slå av skjermen
Ingredienser
2
personer
1
modne avokadoer
⅓
ss
olivenolje
⅓
ss
olivenolje
66
g
cherrytomater
⅓
ts
hvit balsamico- eller hvitvinseddik
⅓
klype
salt
⅓
klype
kvernet svart pepper
⅓
klype
kvernet svart pepper
½
burrataoster (à 125 g)
¼
ts
flaksalt
Pesto:
⅓
potte basilikum
⅓
hvitløkfedd
½
ss
pinjekjerner
¼
dl
revet parmesanost
⅓
dl
olivenolje
⅓
klype
salt
⅓
klype
kvernet svart pepper
Slik gjør du:
Del avokadoene i to. Fjern steinen og pensle med 1 ss olje.
Skjær tomatene i mindre biter. Bland dem med 1 ss olje, eddik, salt og 1 klype pepper.
Pesto: Plukk bladene fra stenglene på basilikumen. Skrell og press hvitløken. Kjør basilikumblader, hvitløk, nøtter, ost og olje med stavmikser. Krydre med salt og pepper.
Grill avokadoene med snittflaten ned, over direkte varme i 2–3 minutter, til de får fine grillstriper.
Legg avokadoen på et fat. Riv burrataosten i 6 biter og legg en bit i hver avokadohalvdel. Topp med tomater og drypp pesto over. Strø over flaksalt og 1 klype pepper.