© Paal-André Schwital/"Sauseboka"/Skeie Metro Forlag

Dette er den beste sausen til lam

Sauce Diable, også kalt Djevelsaus, er den perfekte sausen til stekt lam.

28. desember 2015 av Cecilie Espensen, oppskrifter Geir Skeie

Vanskelighetsgrad: 2

Passer til: Stekt lam, kylling og svin

Kraft: Kjøttkraft av lam

Grunnteknikk: Sjy

 

INGREDIENSER

2 sjalottløk

1 fedd hvitløk

1 ss matolje

1 dl hvitvin

1 liter kjøttkraft av lam

1 plommetomat

1/4 rød chilipepper

1 ss smør

2 ss god olivenolje

1 kvast estragon

cayennepepper

salt

 

Slik gjør du: 

1. Lag et kryss på toppen av plommetomaten. Ha den i kokende vann til skallet løsner. Deretter har du den i iskaldt vann. Ta av skallet. Del tomaten i fire båter og skjær ut innmaten. Kutt tomatkjøttet i terninger.

2. Skjær opp sjalottløk og hvitløk i tynne skiver. Tilsett løken, estragonstilk (ikke bladene), chilipepperen og matoljen i en kjele. Kok opp og la det surre på medium varme til løken er gjennomsiktig. Rør hele tiden. Løken skal ikke bli brun.

3. Tilsett vinen.

4. Nå skal vinen reduseres. La den stå og koke på sterk varme i ca. 5 minutter til all væsken er kokt inn i løkblandingen.

5. Tilsett kraften.

6. La det stå og koke inn til kraften er redusert til ca. 3 dl.

7. Sil av.

8. Tilsett tomatkjøttet nås sausen er ferdig silt og rett før servering. Tilsett også estragon, olivenolje og smør.

9. Smak til med cayennepepper og salt.

Kanskje er du også interessert i...