Dessertsauser på glass
Karamellsaus, sjokoladesaus og bringebærsaus på glass er gave som raskt blir spist opp!
Karamellsaus
En klassisk karamellsaus blir satt pris på av de som elsker iskrem!
Vanskelighetsgrad: ★ ★
Tid: 5 min. + 20 min. koketid
Mengde: ca. 7 dl
5 dl kremfløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup
2 ss smør
Slik gjør du:
1. Ha fløte, sukker og sirup i en kasserolle. Kok opp under omrøring. Kok deretter videre under omrøring på ganske sterk varme uten lokk til sausen har fått en seig konsistens og fin, lysebrun farge, det tar ca. 20 min.
2. Ta kasserollen vekk fra varmen og rør i smøret. La den kjølne. Hell sausen over på en ren flaske og skru på kork.
Sjokoladesaus
Sausen får en ganske kraftig sjokoladesmak. Kan serveres både kald og varm.
Vanskelighetsgrad: ★
Tid: 5 min. + 5 min. koketid
Mengde: ca. 5 dl
3 dl sukker
3 dl kakao
et par klyper salt
3 dl vann
Slik gjør du:
1. Ha sukker, kakao og salt i en kasserolle. Ha i vannet, litt av gangen, og rør godt slik at alt blandes. Kok opp sausen under omrøring. La den småkoke til sausen har fått en seig konsistens, ca. 5 min. Rør om av og til.
2. La den kjølne og hell sausen over på glass eller flaske.
Bringebærsaus
Denne kremete bringebærsausen serveres varm til vaniljeiskrem.
Vanskelighetsgrad: ★
Tid: 5 min. + 4 min. koketid
Mengde: ca. 5 dl
50 g smør
2 dl sukker
5 dl frosne bringebær
Slik gjør du:
1. Smelt smøret i en liten kasserolle. Ha i sukker og bær. Kok opp under omrøring og la sausen koke i 3–4 min.
2. La den kjølne og hell over på et glass. Varm opp sausen ved servering.