© Eva Hildén Smith/Allt om Mat

Dessertsauser på glass

Karamellsaus, sjokoladesaus og bringebærsaus på glass er gave som raskt blir spist opp!

3. desember 2015 av Lena Söderström

Karamellsaus

En klassisk karamellsaus blir  satt pris på av de som elsker iskrem!

 

Vanskelighetsgrad: ★ ★

Tid: 5 min. + 20 min. koketid

Mengde: ca. 7 dl

 

5 dl kremfløte

1 dl sukker

1 dl lys sirup

2 ss smør

 

Slik gjør du:

1. Ha fløte, sukker og sirup i en kasserolle. Kok opp under omrøring. Kok deretter videre under omrøring på ganske sterk varme uten lokk til sausen har fått en seig konsistens og fin, lysebrun farge, det tar ca. 20 min.

2. Ta kasserollen vekk fra varmen og rør i smøret. La den kjølne. Hell sausen over på en ren flaske og skru på kork.

 

Sjokoladesaus

Sausen får en ganske kraftig sjokoladesmak. Kan serveres både kald og varm.

 

Vanskelighetsgrad: ★ 

Tid: 5 min. + 5 min. koketid

Mengde: ca. 5 dl

 

3 dl sukker

3 dl kakao

et par klyper salt

3 dl vann

 

Slik gjør du:

1. Ha sukker, kakao og salt i en kasserolle. Ha i vannet, litt av gangen, og rør godt slik at alt blandes. Kok opp sausen under omrøring. La den småkoke til sausen har fått en seig konsistens, ca. 5 min. Rør om av og til.

2. La den kjølne og hell sausen over på glass eller flaske.

 

Bringebærsaus

Denne kremete bringebærsausen serveres varm til vaniljeiskrem.

 

Vanskelighetsgrad: ★ 

Tid: 5 min. + 4 min. koketid

Mengde: ca. 5 dl

 

50 g smør

2 dl sukker

5 dl frosne bringebær

 

Slik gjør du:

1. Smelt smøret i en liten kasserolle. Ha i sukker og bær. Kok opp under omrøring og la sausen koke i 3–4 min.

2. La den kjølne og hell over på et glass. Varm opp sausen ved servering.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...