Slik lager du den fantastisk gode salsaen chimichurri

Salsaen har opprinnelse fra Argentina. Den kan lages på mange forskjellige måter, men vanligvis inneholder den chili, hvitløk, urter og en form for syre. Den blir ekstra god med presset lime og en skvett rødvinseddik. Hell den over grillmat, kjøtt eller fisk, og den passer også godt til søtpoteter.

Chimichurri
© Styling: Gunilla von Heland / Foto: Per Ranung

Chimichurri

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 porsjoner

  • hvitløkfedd
  • ½ klype salt
  • lime
  • rød chili, f.eks. spansk pepper
  • ⅓ bunt persille
  • ⅓ bunt koriander
  • ⅓ bunt oregano eller 2 ts tørket
  • ¼ dl rødvinseddik
  • ⅓ dl olivenolje

Slik gjør du:

  1. Skrell og press hvitløkfeddet. Mos det litt ekstra med 2 klyper salt. Dette demper hvitløkssmaken og g jør den mildere.
  1. Del og press saften ut av limen. Del chilien og fjern frø og kjerner. Hakk chilien. Hakk urtene.
  1. Ha hvitløk, limesaft, chili, urter, eddik og olje i en bolle. Kjør raskt med stavmikser til en grønn saus. Smak til med 2 klyper salt. La gjerne sausen stå i 10 min før servering for å modne smakene.