Ingredienser (4 pers.):
800 g gulrøtter (eller regnbuerøtter)
1 boks hermetiske kikerter
1 ss rapsolje
salt og pepper
4 ss sesamfrø
1 dl flytende honning
1/2 dl soyasaus
1 lime (økologisk)
Forberedelser (15 min.):
Skrell gulrøttene og del dem i fire på langs (bruk dem hele hvis de er små) og legg gulrøttene og kikertene i en ildfast form som tåler varmen på grillen. Du kan også legge dem på aluminiumsfolie.
Vend inn rapsolje og krydre med salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie.
Rist sesamfrøene i en tørr panne til de er gylne. Dra pannen av varmen og ha honning og soyasaus i pannen. Avkjøl.
Ved grillen (30 min.):
Sett formen på indirekte varme på grillen og la den stå til gulrøttene er gylne og begynner å bli møre. Dette tar ca. 20 min.
Ta av aluminiumsfolien og ha honningblandingen over gulrøttene etter ca. 20 min., og grill videre til de er helt møre. Vend på gulrøttene underveis.
Servering:
Riv skallet av limen og press saften over gulrøttene like før servering.