Bodils viltpaté
Deilig paté du kan fryse ned til jul.
Bruk gjerne engangs porsjonsaluminumsformer. Frys pateen rå, stek frossen paté i 15–20 min. ved 170 °C varmluft. Jeg foretrekker varmluft fordi da trenger du ikke vannbad, heller ikke på karamellpuddingen.
1 kg elgkjøttdeig
1 beger seterrømme
½–¾ dl kremfløte
1 dl finhakket løk
5 ss tomatpuré
8 hvitløksfedd
2 sjalottløk, finhakket
5 ss rognebærgelé
3 egg
1 glass kapers
100 g valnøttkjerner, knust med hendene
100 g soltørket tomat, finhakket
ev. finhakket timian.
Slik gjør du:
1. Rør alt sammen, smak til med salt og pepper. Ev. kjør sammen i kjøkkenmaskin.
2. Stekes i varmluft ved 150–180 0C i 1 time i stor form.