© Esten Borgos

Bodils viltpaté

Deilig paté du kan fryse ned til jul.

2. desember 2015 av Oppskrift Bodil Nordjore

Bruk gjerne engangs porsjonsaluminumsformer. Frys pateen rå, stek frossen paté i 15–20 min. ved 170 °C varmluft. Jeg foretrekker varmluft fordi da trenger du ikke vannbad, heller ikke på karamellpuddingen. 

 

1 kg elgkjøttdeig

1 beger seterrømme

½–¾ dl kremfløte

1 dl finhakket løk

5 ss tomatpuré

8 hvitløksfedd

2 sjalottløk, finhakket

5 ss rognebærgelé

3 egg

1 glass kapers

100 g valnøttkjerner, knust med hendene

100 g soltørket tomat, finhakket

ev. finhakket timian.

 

Slik gjør du:

1. Rør alt sammen, smak til med salt og pepper. Ev. kjør sammen i kjøkkenmaskin.

2. Stekes i varmluft ved 150–180 0C i 1 time i stor form.

Kanskje er du også interessert i...