Oppskrift på sommerens beste coleslaw

Etter å ha smakt denne coleslawen, kommer du aldri til å ville spise noen annen. Hemmeligheten er å rive rå løk i dressingen.

Oppskrift på colslaw
© Lisa Björner

Coleslaw

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 dl

  • 100 g spisskål eller hvitkål
  • 16 g gulrøtter

Dressing:

  • ½ ss vann
  • ½ ss eddik (7 %)
  • ¼ dl sukker
  • ⅓ dl majones
  • ¼ dl rapsolje
  • ¼ dl revet gul løk
  • ¼ ts salt
  • ¼ klype kvernet svart pepper

Slik gjør du:

  1. Dressing: Kok opp en lake av vann, eddik og sukker i en kjele til sukkeret løser seg opp. La avkjøles.
  1. Rør sammen laken med majones og olje.
  1. Finhakk spisskålen. Skrell og grovriv gulrøttene.
  1. Bland kål og gulrøtter med dressingen. Krydre med salt og pepper. La coleslawen stå i kjøleskapet i ca. 1 time før servering.
© Lisa Björner