
SMAKFULLE GRØNNSAKER PÅ GRILLEN
© Charlie Drevstam/Allt om MatGrillede beter og gulrøtter med dill og salt yoghurt
Forkort grilltiden ved å koke gulrøtter og beter en stund før du griller.
Tid: 20 min
Porsjoner: 4
1 bunt små beter, gjerne i
forskjellige farger
1 bunt gulrøtter
½ dl tyrkisk yoghurt
2 ss vann
½ ts + ½ ts salt
1 potte dill
2 ss olivenolje
1 krm kvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Skrubb beter og gulrøtter. Kok
dem halvmyke i saltet vann. La renne av og tørk på kjøkkenpapir.
2. Grill beter og gulrøtter rundt til
de har fått tydelig farge og er blitt
litt myke.
3. Bland yoghurt og vann. Krydre
med ½ ts salt.
4. Topp beter og gulrøtter med dill.
Ringle over olje. Krydre med ½ ts salt
og pepper. Ringle over litt av
yoghurtsausen og server resten
ved siden av
Se også: Honningbakte gulrøtter på grillen

GRØNNE ASPARGES PÅ GRILLEN
© Charlie Drevstam/Allt om MatGrillet løk og asparges med kikertkrem
Kikertkremen kan lages 2–3 timer i forveien og oppbevares i kjøleskap.
Tid: 20 min.
Porsjoner: 4
250 g grønne asparges
1 bunt vårløk
Kikertkrem
1 boks kikerter (400 g)
½ dl tahini
½ dl tyrkisk yoghurt
½ dl vann
3 ss olivenolje
1 ss presset sitron
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
½ ts salt
Garnering
1 ss olivenolje
2 ts hvite sesamfrø
1 ts hel spisskummen
Slik gjør du
1. Kikertkrem: Skyll kikertene i kaldt vann og la
renne av. Bland kikerter, tahini, yoghurt, vann,
olje, sitronsaft og krydder til en jevn røre. Smak
til med salt.
2. Rens asparges og vårløk. Bryt av den nedre
delen av aspargesen. Grill asparges og vårløk på
varm grill til de er myke, ca. 5 min.
3. Fordel kremen på et fat. Ringle over olje og
dryss over sesamfrø og spisskummen. Topp med
de grillede grønnsakene og server.

FARGERIK PAPRIKA PÅ GRILLEN
© Charlie Drevstam/Allt om MatGrillet paprika med soyaglaze og tofukrem
Silketofu har myk konsistens, noe som gjør den perfekt å bruke som dipp.
Tid: 20 min.
Porsjoner: 4
12 minipaprika
2 ss japansk soya
2 ss honning
1 sitron
Tofukrem
200 g silketofu
2 dl tyrkisk yoghurt
½ hvitløksfedd
½ ts salt
Garnering
1 potte koriander
2 ts sumac
2 ss furikake eller ristede sesamfrø
Slik gjør du
1. Tofukrem: Rør tofuen jevn. Bland
den med yoghurten. Skrell og rasp
hvitløken. Krydre med salt.
2. Bland soya og honning. Grill paprikaene rundt til de har fin farge.
Pensle med soyaglaze mens de grilles. Skyll sitronen godt i lunkent
vann. Del den i to og grill den ved siden av paprikaen til den har fin farge.
3. Grovhakk korianderen. Topp tofukremen med koriander, sumac og
furikake. Server med den grillede
paprikaen og grillet sitron.

METTENDE BRØDSKIVE PÅ GRILLEN
© Charlie Drevstam/Allt om MatBruschetta med mozzarella og tomat
En perfekt og litt mettende brødskive å starte grillkvelden med.
Tid: 15 min.
Porsjoner: 4
½ squash 12 sherrytomater
2 ss + 2ss olivenolje
1 ss presset sitron
125 g mozzarellaost
4 skiver hvitt surdeigsbrød
½ dl hakket mynte
1–2 ts koreansk chilipulver eller
chiliflak
2 krm salt
1 krm kvernet svart pepper
Slik gjør du
1. Riv squashen, gjerne med mandolinjern.
2. Grill squash og tomater raskt på grillen
slik at de får litt farge. Ta dem opp og bland
grønnsakene med 2 ss olje og sitronsaft.
Riv osten.
3. Pensle brødskivene med 2 ss olje og grill
dem slik at de får litt farge.
4. Topp brødskivene med revet mozzarella,
squash, tomat og mynte. Strø over chili.
Krydre med salt og pepper og server.
Les også: Grillmesterens tips til sunnere mat på grillen