Luksuriøs julemiddag på dansk vis
Denne julemiddagen er en sikker vinner til romjulen.
Tidsplan
Er du fristet til å prøve noe nytt i år? Da er en klassisk helstekt and med hjemmelaget rødkål og brunede kartofler fra vårt naboland i sør et godt alternativ til ribbemåltidet. Og danskenes luksuriøse riskrem med kirsebærsaus får garantert julfreden til å senke seg.
2 dager før
Handle inn og sjekk at du har alt.
Hvis du har kjøpt frossen and, legg den til å tine i kjøleskapet.
Dagen før
Kok risengrynsgrøten.
Lag rødkålen.
Kok og skrell potetene.
Julaften
6 timer før
Gjør klar andesteken, og sett den i ovnen.
Lag risalamande ferdig.
Lag kirsebærsausen.
Ca. 1 time før
Partér anden.
Lag sausen.
15 min. før hovedretten
Brun potetene.
Varm rødkålen.
Varm sausen.
Varm ev. andesteken.

Klassisk dansk juleand med saus
Hvis du har kjøpt en frossen and, bør du la den tine i emballasjen i kjøleskapet i to dager før den skal stekes. Andestykkene kan ev. brunes rett før servering ved 225 grader i 6-8 min. hvis du har stekt anden på formiddagen eller dagen før. Se hele oppskriften her.

Brunde kartofler
På fransk heter denne danske spesialiteten Pommes de terre danoises. Potetene er et klassisk følge til den danske juleanden, men passer også godt til vår juleribbe. Se hele oppskriften her.

Rødkål med tyttebær
Etter å ha smakt denne, kommer du aldri til å vende tilbake til rødkål på pose! Rødkålen kan du lage i forveien og bare varme opp rett før servering. Den holder seg i opptil en uke i kjøleskapet og kan også fryses. Se hele oppskirften her.

Risalamande med kirsebærsaus
Den danske varianten av riskrem er en litt mer luksuriøs enn den norske. Så hvorfor ikke prøve noe nytt i år? Prøv den herlige rike bærsausen til risengrynsgrøten. Du kan også sløyfe portvinen for å lage en alkoholfri variant. Se hele oppskriften her.
