En vakker kake med smak av riesling, både i kakedeigen og i de innkokte nektarinene. Nektarinene kan byttes ut med frukt i sesong, som epler eller pærer. Du kan også bruke hermetiske ferskener.
Fyll: Sett ovnen på 175 grader. Smør en springform, ca. 22 cm i diameter, og strø den med brødstrø. Fjern steinene på nektarinene og skjær dem i smale båter.
Stek nektarinene på høy varme i smør i en stekepanne, sammen med sukker. Hell over vinen når sukkeret har smeltet, og la koke til væsken har fordampet. Avkjøl.
Riv mandelmassen på et rivjern. Visp sammen mandelmasse, smør og sukker med miksmaster. Visp i eggene, ett om gangen. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle, rør det inn i deigen vekselvis med vinen.
Hell deigen i formen og trykk nektarinene lett ned i deigen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 25 min. La den avkjøles før servering.