Oppskrift på iskake med mintsjokolade

Iskaken med mintsjokolade og kaffe er en perfekt kombinasjon av smaker. Her trengs ingen iskremmaskin.

Enkel iskake
© Per Ranung

Oppskrift på enkel iskake

Et lag parfait med hakket mørk sjokolade og mint, og et lag myk mokkaparfait på en browniebunn. Selve iskaken (uten bunn) kan forberedes flere dager i forveien. Browniebunnen, som ikke skal fryses, da den blir for hard ved servering, smaker best når den er bakt samme dag, men kan bakes en dag i forveien. Sett sammen og pynt samme dag, og la kaken stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter før servering.

Iskake med mintsjokolade

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • ¼ egg
  • ¼ dl sukker
  • ¼ ts vaniljesukker
  • ¼ dl hvetemel
  • ¼ dl kakao
  • ¼ klype salt
  • ¼ dl kremfløte
  • ¼ dl rapsolje

Mintsjokoladeparfait:

  • 16 g mørk sjokolade (70 %)
  • ½ eggeplommer
  • ⅓ dl melis
  • ¼ ts vaniljesukker
  • ½ dl kremfløte
  • dråper peppermynteolje
  • ev. dråper peppermynteolje

Mokkaparfait:

  • 16 g melkesjokolade
  • eggeplommer
  • ¼ dl melis
  • ⅓ dl kremfløte
  • ¼ dl sterk kaffe

Pynt:

  • ⅓ dl kremfløte
  • 1⅓ mintkaker eller After Eight
  • myntekvister

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Fest et bakepapir i bunnen av en springform, 24 cm i diameter. Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker. Bland mel, kakao og salt. Bland melblandingen inn i eggedosisen sammen med fløten og oljen. Hell røren i formen. Stek midt i ovnen i 15–20 min. La kaken avkjøles.
  1. Mintsjokoladeparfait: Finhakk sjokoladen. Visp eggeplommene, melis og vaniljesukker hvitt og luftig. Visp fløten til krem i en annen bolle. Vend inn kremen og den hakkede sjokoladen, spar litt til pynt, i eggedosisen. Smak til med peppermynteolje og eventuelt farge med litt grønn konditorfarge. Hell parfait-røren i en springform, 24 cm i diameter, kledd med plastfolie eller bakepapir. Sett i fryseren.
  1. Mokkaparfait: Hakk og smelt melkesjokoladen. Visp eggeplommene og melisen luftig. Visp fløten til krem i en annen bolle. Bland sjokoladen med kaffe og vend inn i eggedosisen sammen med kremen. Hell røren i formen med mintsjokoladeparfait. Frys parfaiten i ca. 6 timer.
  1. Velt parfaiten oppå browniebunnen. Visp krem til pynt og sprøyt rundt kanten. Stikk halvdeler av mintkaker eller After Eight inn i kremen. Dryss over den sparte hakkede sjokoladen i midten og pynt med mynteblader.
Oppskrift på iskake
© Per Ranung