Eplekake med mandelmasse
Her pyntes kaken med sitron- og kardemommesmuler etter steking. Server den gjerne med pisket krem eller vaniljesaus.
Tid: 20 min. + 30 min. steketid
Antall: 10 biter
4 epler
100 g mandelmasse
1 sitron
125 g smør
2 egg
1 ½ dl lyst muscovadosukker
2 ½ dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 dråper mandelessens
2 ss melk
1 ts støtt kardemomme
1 krm salt
Til pynt:
1 sitron
1 ss sukker
½ ts støtt kardemomme
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 °C varmluft. Kjern ut og skjær eplene i båter. Riv mandelmassen. Skyll sitronen i lunkent vann. Riv skallet.
2. Brun smøret og la det avkjøles. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smøret.
3. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt dette inn i eggedosisen. Rør inn mandelmasse, sitronskall, mandelessens, melk, kardemomme og salt.
4. Fordel kakerøren i smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Stikk eplebåtene ned i røren i et fint mønster. Stek kaken midt i ovnen i 30– 35 min. La den avkjøles før du tar den ut av formen.
5. Garnering: Skyll sitronen i lunkent vann. Riv skallet og bland det med sukker og kardemomme. Strø blandingen over eplekaken før servering.