Oppskrift på nydelig sprø eplepai med tosca

For den som liker kombinasjonen søtt, salt, kremet og sprøtt. En pai som uten tvil smaker ekstra godt sammen med vaniljeis.

Oppskrift på eplepai
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Sprø eplepai med tosca

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • 2⅓ syrlige epler
  • ⅓ ss presset sitron
  • ⅓ ss sukker
  • ½ ts malt kanel

Toscarøre:

  • 66 g smør
  • 1 dl sukker
  • ½ dl mandelflak
  • ⅓ dl havregryn
  • 1⅓ ss hvetemel
  • 1⅓ ss melk
  • ¼ ts flaksalt

Tilbehør:

  • vaniljeis eller vaniljesaus

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader. Kjern ut og skjær eplene i båter. Bland båtene med sitron, sukker og kanel i en smurt, ildfast form, ca. 28 cm i diameter.
  1. Toscarøre: Bland alle ingrediensene i en kjele. La det koke opp og småkoke i ca. 1 min under omrøring. Fordel røren over eplene.
  1. Stek paien midt i ovnen i ca. 30 min. til eplene er myke og røren har fått fin farge. Avkjøl.
  1. Server paien lun med vaniljeis eller vaniljesaus.
Oppskrift eplepai

© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe