© Eva Hildén Smith/Allt om Mat

Gi brownie-miks til sjokoholikeren

Gi bort et glass med brownie­miks pluss denne oppskriften og en nybakt sjokoladeduftende kake

3. desember 2015 av Lena Söderström

Brownies

Kaken  holder seg i 2–3 dager, men kan fryses ned i opptil 3 måneder.

 

Vanskelighetsgrad: ★ 

Tid:
15 min. + 30 min. steketid

Mengde: 15 biter

 

1 glass browniemiks (se oppskrift under)

150 g smør

3 store egg

4 ss sterk kaffe

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175 °C. Smelt smøret og la det kjølne. Visp nedi eggene, ett av gangen, med miksmaster. Ha i kaffen. Ha i browniemiksen og bland godt for hånd til en glatt røre.

2. Hell røren over i en langpanne kledd med bakepapir. Stek nederst i ovnen i 25–30 min. La den kjølne og skjær i biter.

 

Browniemiks

Browniemiksen holder seg i opptil et halvt år i spiskammeret.

 

Vanskelighetsgrad:   

Tid: 10 min.

Mengde: nok til 1 kake

 

160 g mørk sjokolade

100 g hvit sjokolade

2 ½ dl hvetemel (150 g)

1 ts bakepulver

½ ts salt

1 ½ dl lyst råsukker

1 ½ dl sukker

¾ dl kakao

2 dl skåldede hasselnøtter

50 g tørkede tranebær

 

Slik gjør du:

1. Hakk sjokoladen. Bland mel, bakepulver og salt.

2. Bland melblandingen godt med resten av ingrediensene i et glass med lokk.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...