Brownies
Kaken holder seg i 2–3 dager, men kan fryses ned i opptil 3 måneder.
Tid: 15 min. + 30 min. steketid
Mengde: 15 biter
- 1 glass browniemiks (se oppskrift under)
- 150 g smør
- 3 store egg
- 4 ss sterk kaffe
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 °C. Smelt smøret og la det kjølne. Visp nedi eggene, ett av gangen, med miksmaster. Ha i kaffen. Ha i browniemiksen og bland godt for hånd til en glatt røre.
2. Hell røren over i en langpanne kledd med bakepapir. Stek nederst i ovnen i 25–30 min. La den kjølne og skjær i biter.
Browniemiks
Browniemiksen holder seg i opptil et halvt år i spiskammeret.
Tid: 10 min.
Mengde: nok til 1 kake
- 160 g mørk sjokolade
- 100 g hvit sjokolade
- 2 ½ dl hvetemel (150 g)
- 1 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 1 ½ dl lyst råsukker
- 1 ½ dl sukker
- ¾ dl kakao
- 2 dl skåldede hasselnøtter
- 50 g tørkede tranebær
Slik gjør du:
1. Hakk sjokoladen. Bland mel, bakepulver og salt.
2. Bland melblandingen godt med resten av ingrediensene i et glass med lokk.
