lasagne med squash
© Camera Press / Bulls Press

Vegetar-lasagne med squash

En deilig og mettende vegetarmiddag.

8. mars 2019

Ingrdienser:

For 4 personer.


4 ss Smør

9 stk. Lasagneplater

100 g Feta, ost med geitmelk

400 g Squash

1 knivs. Pepper, kvernet

1 knivs. Salt, bordsalt

1 Glass (middels) Tomatsaus

7 1/2 dl Lettmelk 1,2 % fett

4 ss. Mel

1 dl Cheddar, ost


Slik lager du lasagne med squash:

1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smøret i en kasserolle og rør inn melet. La det koke i 1 min.

2. Ta kasserollen av platen, og rør inn melken gradvis til en klumpfri hvit saus. Ha kasserollen tilbake på platen, smak til med salt og pepper, og la sausen koke ved svak varme i 5 min. til råsmaken av mel er borte. Avkjøl.

3. Fordel et tynt lag med tomatsaus i bunnen av en ildfast form, 20x30 cm. Topp med et lag ­squashskiver. Fordel litt fetaost over.

4. Fordel et lag hvit saus over og deretter et lag lasagneplater. Ha et nytt lag med squashskiver og fortsett med lagene til du har minst tre lag. Avslutt med et lag hvit saus.

5. Topp lasagnen med revet cheddar og stek midt i ovnen i 25 min. til osten er gyllen.

6. Server den gjerne med en frisk, grønn salat til.


Velbekomme!


Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...