Oppskrift på en klassisk ungarsk gulasj

Regnes som Ungarns nasjonalrett og er kort forklart oksekjøtt i krydret saus. Et blaff fra 70-tallet som absolutt er verdt en gjensmak.

© Stockfood

Tid: 45 min.

Antall personer: 4

Dette trenger du

  • 600 g høyrygg eller annet grytekjøtt
  • 2 røde paprika
  • 3 poteter
  • 2 løk
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør
  • 1 ts oregano
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 liter oksekraft (terning + vann)
  • 2 ts paprikapulver
  • 1/2 purre
  • salt og nykvernet svart pepper

Til servering: rømme og lyst brød

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm. Kjern ut og strimle paprikaene. Skrell og skjær potet og og løk i terninger og strimle purren.

2. Varm opp olje med smøret i en tykkbunnet kasserolle. Brun kjøttet på alle sider, og tilsett løk, oregano og tomatpuré og la det steke med i et par minutter.

3. Ha i oksekraft, paprikapulver og purre, og la suppen koke i ca. 30 min. til kjøttet er mørt.

4. Smak til suppen med salt og pepper, og ­server med brød.