© Stockfood

Ungarsk gulasj

Regnes som Ungarns nasjonalrett og er kort forklart oksekjøtt i krydret saus. Et blaff fra 70-tallet som absolutt er verdt en gjensmak.

17. februar 2016 av Cecilie Espensen

Tid:
45 min.

 

Antall personer:
4

 

600 g høyrygg eller annet grytekjøtt

2 røde paprika

3 poteter

2 løk

1 ss olje

1 ss smør

1 ts oregano

3 ss tomatpuré

1 liter oksekraft (terning + vann)

2 ts paprikapulver

1/2 purre

salt og nykvernet svart pepper

 

Til
servering:

rømme og lyst brød

 

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm. Kjern ut og strimle paprikaene. Skrell og skjær potet og og løk i terninger og strimle purren.

2. Varm opp olje med smøret i en tykkbunnet kasserolle. Brun kjøttet på alle sider, og tilsett løk, oregano og tomatpuré og la det steke med i et par minutter.

3. Ha i oksekraft, paprikapulver og purre, og la suppen koke i ca. 30 min. til kjøttet er mørt.

4. Smak til suppen med salt og pepper, og ­server med mørkt brød.

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...