Oppskrift på en klassisk ungarsk gulasj
Regnes som Ungarns nasjonalrett og er kort forklart oksekjøtt i krydret saus. Et blaff fra 70-tallet som absolutt er verdt en gjensmak.
Tid: 45 min.
Antall personer: 4
Dette trenger du
- 600 g høyrygg eller annet grytekjøtt
- 2 røde paprika
- 3 poteter
- 2 løk
- 1 ss olje
- 1 ss smør
- 1 ts oregano
- 3 ss tomatpuré
- 1 liter oksekraft (terning + vann)
- 2 ts paprikapulver
- 1/2 purre
- salt og nykvernet svart pepper
Til servering: rømme og lyst brød
Slik gjør du:
1. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm. Kjern ut og strimle paprikaene. Skrell og skjær potet og og løk i terninger og strimle purren.
2. Varm opp olje med smøret i en tykkbunnet kasserolle. Brun kjøttet på alle sider, og tilsett løk, oregano og tomatpuré og la det steke med i et par minutter.
3. Ha i oksekraft, paprikapulver og purre, og la suppen koke i ca. 30 min. til kjøttet er mørt.
4. Smak til suppen med salt og pepper, og server med brød.