200
g
sopp, f.eks. sjampinjong og traktkantareller
½
stor gul løk
1
hvitløkfedd
1½
ss
smør
1½
ss
hvetemel
½
ss
paprikapulver
¼
ss
timian
3½
dl
vann
1½
dl
melk
1
kapsler grønnsakfond
1
ss
japansk soyasaus
½
dl
crème fraîche eller tyrkisk yoghurt, romtemperert
½
ss
presset sitron
Garnering
½
potte dill
½
potte bladpersille
Tilbehør
brød
Slik gjør du:
Rens soppen. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres løken i smør i en gryte i ca. 1 min. Tilsett soppen og stek til all væsken er kokt inn og soppen har fått litt farge.
Rør inn mel, paprikapulver og timian og stek i ca. 30 sekunder.
Hell over vann og melk og tilsett fond og soyasaus. La suppen koke opp og så småkoke under lokk i ca. 10 min.
Ta gryten av varmen. Rør sammen crème fraîche med sitronsaft og 1 dl av suppen. Rør blandingen inn i suppen.
Plukk og finhakk urtene.
Hell suppen i tallerkener eller skåler. Strø over urtene og server med brød.