Oppskrift på ungarsk soppsuppe

En kraftig og kremet suppe, som med sine krydder minner om smakene i en gulasj.

Sopp suppe
© Helén Pe

Ungarsk soppsuppe

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 porsjoner

  • 200 g sopp, f.eks. sjampinjong og traktkantareller
  • ½ stor gul løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 1½ ss smør
  • 1½ ss hvetemel
  • ½ ss paprikapulver
  • ¼ ss timian
  • 3½ dl vann
  • 1½ dl melk
  • 1 kapsler grønnsakfond
  • 1 ss japansk soyasaus
  • ½ dl crème fraîche eller tyrkisk yoghurt, romtemperert
  • ½ ss presset sitron

Garnering

  • ½ potte dill
  • ½ potte bladpersille

Tilbehør

  • brød

Slik gjør du:

  1. Rens soppen. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres løken i smør i en gryte i ca. 1 min. Tilsett soppen og stek til all væsken er kokt inn og soppen har fått litt farge.
  1. Rør inn mel, paprikapulver og timian og stek i ca. 30 sekunder.
  1. Hell over vann og melk og tilsett fond og soyasaus. La suppen koke opp og så småkoke under lokk i ca. 10 min.
  1. Ta gryten av varmen. Rør sammen crème fraîche med sitronsaft og 1 dl av suppen. Rør blandingen inn i suppen.
  1. Plukk og finhakk urtene.
  1. Hell suppen i tallerkener eller skåler. Strø over urtene og server med brød.
oppskrift på soppsuppe
© Helen Pe