suppe oppskrift
© Helén Pe

Deilig suppeoppskrift: Ungarsk gulasj

En klassiker som er full av smak og mettende råvarer som smaker ekstra godt etter noen timer ute i vinterværet.

16. januar 2023 av Petra Lindstra

Tid: 20 min. + 90 min. koketid
Antall porsjoner:

400 g storfekjøtt i terninger, f.eks. høyrygg eller flatbiff
1 stor løk
2 store hvitløkfedd
2 ss smør
4 ss tomatpuré
2 ts malt paprika
1,2 liter vann
4 kjøttbuljongterninger
1 ts malt spisskummen
3 laurbærblader
400 g potet
2 røde paprika
kvernet svart pepper 

Tilbehør:
gresk yoghurt
hakket bladpersille
brød

Slik gjør du: 

1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Klapp kjøttet tørt med tørkepapir. Brun kjøttet i smør på alle sider i en stekepanne. Tilsett løk og hvitløk, og la det steke med i ca. 1 min. Tilsett tomatpuré og paprika, og stek i ytterligere 1 min. 

2. Hell blandingen over i en gryte. Kok ut stekepannen med vannet, og hell dette over i gryten. Tilsett buljong, spisskummen og laurbærblader. La suppen koke under lokk i ca. 1 time til kjøttet er mørt. 

3. Skrell potetene, og skjær dem i små terninger. Kjern ut og skjær paprikaene i mindre biter. Ha potet og paprika i suppen og la den koke i ytterligere 30 min. Smak til med pepper. 

4. Server suppen med en klatt yoghurt, hakket persille og brød. 

Les også: 11 sunne middager på under 30 min

klassisk suppe oppskrift
© Helén Pe

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...