Tradisjonell fiskecurry: Fish molee
Sarita Sehjpal deler sine beste oppskrifter i boken «Saritas indiske kjøkken». Og her deler hun en av oppskriftene med oss.
Tradisjonell fiskecurry
– Denne tradisjonelle fiskecurryen har røtter helt tilbake til da Kerala var under portugisisk styre. Den skal visstnok være oppkalt etter en dame ved navn Molly. Hun visste råd da portugiserne syntes de lokale curriene var for sterke og kraftig krydret. Molly byttet ut rød chili med grønn, og kokosmelk ble tilsatt for å runde av de sterkeste smakene. Siden jeg ikke heter Molly, har jeg tillatt meg å bruke rød chili i min versjon av fish molee, men hvis du heller vil ha grønn, så bruker du bare det, forklarer Sarita.
Oppskrift på hjemmelaget Fish molee:
Ingredienser / 4 pers.
Tid: ca. 30 min.
- 4 fiskefilet av hvit fisk (laks kan også brukes)
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts salt
- 1 ss rapsolje
- 1 ss salt eller etter smak
- 2 løk
- 1 ss ingefær- og hvitløkpasta (se over)
- 1 rød chili
- 1 ts malt koriander
- 10 karriblader
- 2 bokser kokosmelk
Fremgangsmåte
1. Finhakk 2 løk og chili. Fjern hinner og frø fra chilien om du ønsker en mildere smak. Mariner fisken i sitronsaft, gurkemeie og salt.
2. Varm olje og ha i karriblader, tilsett finhakket løk og stek den myk og gyllen, ha i ingefær- og hvitløkpasta, stek i 1 minutt.
3. Tilsett salt, malt koriander og finhakket chili. Rør i kokosmelk og kok på medium varme i ca. 5 minutter.
4. Legg på fiskefiletene, sett på lokk og la fisken trekke på svak varme til den er gjennomkokt, ca. 6–7 minutter.
Ingefær- og hvitløkpasta
Denne pastaen er en viktig ingrediens i nesten alle indiske oppskrifter.
- 100 g fersk ingefær
- 1 hel hvitløk
- ca. 2 ss olivenolje
Skrell av skallet på ingefæren og skjær den i grove biter. Skrell hvitløken. Bruk en stavmikser eller blender og mos ingefær og hvitløk til en fin, glatt masse. Oppbevares i glass eller tett plastbeholder med lokk i kjøleskap.Tips! Du må gjerne bruke reker, kamskjell eller annen type sjømat i denne retten.