Her er Saritas gode oppskrift på hjemmelaget Chicken Korma

Hvis ikke korma er den ultimate kose- og trøstematen, så vet jeg ikke hva som er det, sier Sarita. Korma gir god karma, helt enkelt.

oppskrift på chicken korma

Hjemmelaget chicken korma

© Foto: J.M. Stenersens forlag/Agnete Brun

Sarita Sehjpal deler sine beste oppskrifter i boken «Saritas indiske kjøkken». Og her deler hun en av oppskriftene med oss.

Chicken korma

Denne fyldige retten har røtter som strekker seg fra mogul-kjøkkenet i Asia, og selve navnet kommer fra qorma, som på urdu betyr å bresere. Bresere betyr at kjøttet brunes før det etterstekes under lokk, og i en korma brukes ghee eller olje og yoghurt til å bresere i.

En ingrediens du aldri vil finne i en autentisk korma, er tomat. Syrligheten skal komme fra yoghurt, ikke tomater. Den ekstra lubne, kremaktige konsistensen på sausen får du ved å bruke nøttejevning sammen med kokosmelk eller fløte. Jeg liker best kokosmelk, men hvis du vil bruke fløte, så er det ingen ting i veien for det, påpeker Sarita.

Oppskrift på hvordan du lager chicken korma:

Ingredienser / 4 pers.

Tid: ca. 25 min.

  • ca. 600 g kyllingfilet
  • 3 ss matolje
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 2 gule løk
  • 3 ss matolje
  • 2 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ts malt kardemomme
  • ½ ts malt kanel
  • 1 ss sukker (valgfritt)
  • 2 ts salt, eller etter smak
  • 2 ss nøttejevning (se nederst i artiklen)
  • 1 ss kokosmasse
  • 4 dl kokosmelk/fløte
  • 1 dl vann/kraft
  • 2 ts chilipulver (valgfritt for den som ønsker en sterkere korma)

Fremgangsmåte

1. Skjær kyllingen i medium store biter. Finhakk løken. Varm olje i en gryte og brun løken gyllenbrun.Jeg liker å mose løken etter å ha stekt den, for å få en glatt saus.

2. Ha så i alle de andre ingrediensene frem til kokosmelk/fløte. Surr det sammen i 2–3 minutter før kyllingstykkene has i. Stek disse i minutter i blandingen før du tilsetter fløte/kokosmelk og kraft. Sett på lokk og la det koke på medium varme i ca. 15 minutter.

Nøttejevning

Nøtter kan brukes i alle retter som trenger jevning. Det gir søthet til retten og er fint for alle som har cøliaki.- 50 g mandler

  • 50 g cashewnøtter
  • 1 dl melk/vann

Alt kjøres sammen i en kjøkkenmaskin til en fin og jevn masse.

Hjemmelaget chicken korma

Hjemmelaget chicken korma

© Foto: J.M. Stenersens forlag/Agnete Brun