«Tømmer huggerens pasta» er både enkel, kremet og smakfull

Pasta alla boscaiola oversettes til «tømmer huggerens pasta». En pasta der soppen har en sentral rolle.

Sopp pasta
© Helén Pe

Pasta alla boscaiola

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 porsjoner

  • 175 g pasta, f.eks. strozzapreti
  • 150 g sopp, f.eks. traktkantareller
  • ½ gul løk
  • ½ stort hvitløkfedd
  • ½ pakke pancetta eller bacon
  • 1 ss smør
  • ½ dl tørr hvitvin
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl vann
  • 25 g parmesanost
  • ¼ ts salt
  • 1 klype kvernet svart pepper

Tilbehør:

  • revet parmesanost

Slik gjør du:

  1. Rens og skjær soppen i mindre biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
  1. Stek pancetta i en stekepanne til den begynner å få farge. Tilsett løk og hvitløk og stek i ca. 1 min. Tilsett sopp og smør. Stek til væsken fra soppen er kokt inn og alt har fått fin farge. Tilsett vinen og la det koke inn. Hell over fløten og vannet og la sausen småkoke i ca. 5 min.
  1. Kok pastaen i saltet vann etter instruksjonene på pakken, men sil av når det gjenstår ca. 1 min. av koketiden. Riv osten.
  1. Bland pastaen inn i pannen med sausen og vend alt sammen. Rør inn parmesan og krydre med salt og pepper.
  1. Server pastaen med revet parmesanost.
oppskrift på pasta med sopp
© Helén Pe