Oppskrift på pasta alfredo med brokkolini

Den kremete Alfredo-sausen smelter perfekt sammen med de lett sprø brokkoliniene og nykokt pasta. En favoritt hos både voksne og barn. Enkel å tilberede og enda enklere å nyte.

© Helén Pe

Pasta alfredo med brokkolini

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 personer

  • 100 g brokkolini
  • 100 g svartkål
  • 150 g pasta, f.eks. linguine
  • 1 store hvitløkfedd
  • 1 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1 dl fløte
  • 37 g permesan
  • ¼ ts salt
  • 1 klype kvernet svart pepper

Pynt

  • ½ potte basilikum

Slik gjør du

  1. Del brokkoliniene på langs. Plukk og skjær svartkålen i biter.
  1. Kok pastaen i henhold til instruksjonen på pakken. La brokkoliniene koke med i ca. 2 min. før koketidener over og kålen de siste 30 sekundene av koketiden.
  1. Skrell og finhakk hvitløken. Fres den i smør på medium varme i en stekepanne i ca. 1 min. Tilsett melk og fløte og la sausen småkoke i 3–5 min.
  1. Riv parmesanen fint og rør den inn i sausen så den smelter. Krydre med salt og pepper.
  1. Hell av pastaen og grønnsakene og vend dem inn i sausen. Strø over basilikumblader og server.
© Helén Pe