Stekte gulrot-gnocchi med basilikummarinert squash og parmesan

En fargerik og smakfull vri på den klassiske italienske favoritten gnocchi, hvor poteter utgjør basen.

© Helén Pe

Stekte gulrot-gnocchi med basilikummarinert squash og parmesan

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 personer

  • 250 g gulrøtter
  • 1 eggeplommer
  • 1 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 1 klype kvernet svart pepper
  • 1 ss olivenolje

Pesto:

  • ½ sitron
  • ½ potte basilikum
  • ½ hvitløkfedd
  • ½ dl olivenolje
  • ½ ss olivenolje
  • ¼ ts salt
  • ½ squash

Pynt:

  • 25 g ruccola
  • 25 g parmesan

Slik gjør du:

Ingrediensene blandes sammen til en løs røre som legges forsiktig i kokende vann. I løpet av få minutter flyter små, myke biter opp til overflaten. Etter koking kan de enkelt oppbevares tildekket i kjøleskapet, i opptil tre dager før steking.

  1. Skrell og grovhakk gulrøttene. Kok bitene myke i lettsaltet vann. Hell av vannet og kjør gulrøttene til en jevn puré med stavmikser. Bland puréen med eggeplommene og melet til en løs røre. Krydre med salt og pepper.
  1. Form røren til små klatter med to skjeer og ha dem ned i en gryte med kokende, lettsaltet vann. Kok i omganger i ca. 2 min., til de flyter opp til overflaten. Ta opp med hullsleiv og legg dem på en tallerken.
  1. Pesto: Skyll sitronen grundig i lunkent vann. Riv skallet og press ut 2 ss saft. Plukk basilikum. Skrell og skjær hvitløken i skiver.
  1. Ha sitronsaft og -skall, basilikum, hvitløk, 50 g valnøtter, ruccola, 1 dl olje og salt i en miksebolle. Blend lett med stavmikser.
  1. Høvle squashen i lange bånd med en potetskreller. Bland dem med 2 ss av basilikumpestoen og la dem synke sammen.
  1. Grovhakk 50 g nøtter og stek dem i 1 ss olje i en stekepanne til de får en fin farge. La dem avkjøles.
  1. Stek gnocchiene i 2 ss olje i en stekepanne til de får farge rundt om.
  1. Fordel litt basilikumpesto på tallerkenene og legg på gnocchiene og squashen. Strø over nøtter og ruccola og riv parmesan over. Server med resten av basilikumpestoen.
© Helén Pe