Supersunn, grønn pasta
Pasta trenger ikke være usunt. Denne enkle retten er proppfull av fiber og antioksidanter!
Dette er en sunn, grønn pastarett med to spesielle grønnsaker som lett lar seg erstatte:
Cavolo nero er en italiensk kåltype som kalles black kale i england og svartkål i Norge. Her i landet er den relativt ny. Den kan lett erstattes med grønnkål eller savoykål.
Brokkolini kalles også aspargesbrokkoli, fordi den lange stilken har en smak som minner om asparges.
Vanskelighetsgrad: ★
Tid: 25 min
Antall porsjoner: 4
70 g dagsgamle brødbiter
40 g finrevet parmesan
100 g pancetta, skåret i fine terninger
2 hvitløkfedd, skrelt og knust
350 g fusilli eller annen kort pasta
2 ss extra virgin olivenolje
400 g brokkolini,eller vanlig brokkoli, delt i grove biter
30 g cavolo nero (svartkål), eller savoykål/grønnkål, grovhakket
extra virgin olivenolje til servering
nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 0C. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Bland brødbiter, parmesan, pancetta og hvitløk i en bolle. Fordel blandingen utover stekeplaten og stek det midt i ovnen til det er lett gyllent. Bryt brødbitene i mindre biter.
- Kok fusillien i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. La pastaen renne av.
- Mens pastaen koker, varmer du opp olivenoljen i en sautépanne over middels varme. Tilsett brokkolini og cavolo nero og stek grønnsakene al dente under omrøring, dvs. møre, men fortsatt med tyggemotstand.
- Ha pastaen og brødbitene i pannen sammen med grønnsakene og vend det sammen.
- Fordel pastablandingen i fire varme, dype tallerkener. Ringle extra virgin olivenolje over og krydre med svart pepper.