Dette er en sunn, grønn pastarett med to spesielle grønnsaker som lett lar seg erstatte:
Cavolo nero er en italiensk kåltype som kalles black kale i england og svartkål i Norge. Her i landet er den relativt ny. Den kan lett erstattes med grønnkål eller savoykål.
Brokkolini kalles også aspargesbrokkoli, fordi den lange stilken har en smak som minner om asparges.
Vanskelighetsgrad: ★
Tid: 25 min
Antall porsjoner: 4
70 g dagsgamle brødbiter
40 g finrevet parmesan
100 g pancetta, skåret i fine terninger
2 hvitløkfedd, skrelt og knust
350 g fusilli eller annen kort pasta
2 ss extra virgin olivenolje
400 g brokkolini,eller vanlig brokkoli, delt i grove biter
30 g cavolo nero (svartkål), eller savoykål/grønnkål, grovhakket
extra virgin olivenolje til servering
nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 0C. Kle et stekebrett med bakepapir.
2. Bland brødbiter, parmesan, pancetta og hvitløk i en bolle. Fordel blandingen utover stekeplaten og stek det midt i ovnen til det er lett gyllent. Bryt brødbitene i mindre biter.
3. Kok fusillien i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. La pastaen renne av.
4. Mens pastaen koker, varmer du opp olivenoljen i en sautépanne over middels varme. Tilsett brokkolini og cavolo nero og stek grønnsakene al dente under omrøring, dvs. møre, men fortsatt med tyggemotstand.
5. Ha pastaen og brødbitene i pannen sammen med grønnsakene og vend det sammen.
6. Fordel pastablandingen i fire varme, dype tallerkener. Ringle extra virgin olivenolje over og krydre med svart pepper.