Oppskrift på grønn mango- og auberginesalat

I Thailand bruker de ofte aubergine, og det finnes en stor variasjon i størrelse, form og farge. De mortes gjerne rå i salater, men her er en variant med tilberedt aubergine som gir en myk konsistens sammen med papaya og grønn mango, det vil si umoden, syrlig mango.

Nei, det er IKKE nudler. Derimot er det strimlet, grønn mango.

© Styling: Tove Nilsson / Foto: Charlie Drevstam

Grønn mango- og auberginesalat

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • ¼ aubergine
  • ½ ts salt
  • ½ ss rapsolje
  • ½ grønn mango
  • ¼ grønn papaya
  • 1 lime
  • 2 ss asiatisk fiskesaus
  • ½ ss palmesukker eller brunt sukker
  • ½ hvitløkfedd
  • ½ røde chili, f.eks. thai-chili

Slik gjør du:

  1. Skrell og skjær auberginen i terninger. Bland med salt og la stå i ca. 10 min.
  1. Stek aubergineterningene i olje i en stekepanne til de er myke og har fin farge. Avkjøl.
  1. Skrell, ta ut kjernene og skjær mango og papaya i tynne strimler.
  1. Del lime i to og press ut saften. Støt limesaft, fiskesaus og sukker i en stor morter eller bland i en stor bolle.
  1. Skrell og knus hvitløken. Ta ut frøene og finhakk chilien. Bland hvitløk og chili i dressingen. Tilsett auberginen. Mos dressingen inn i mango og papaya. Smak eventuelt til med mer fiskesaus og sukker.
© Styling: Tove Nilsson / Foto: Charlie Drevstam