Dette er Berit Nordstrand sin oppskrift på tacosalat på glass

Denne salaten er enkel å ta med seg på tur eller på jobb. Spis den rett ut av glasset, eller ha den over i en bolle.

Oppskrift på tacosalat på glass
© Berit Nordstrand

Tacosalat på glass

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 People

Bønnefyll

  • 400 g kokte svarte bønner
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 løk, finhakket
  • 1 ss extra virgin olivenolje, til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts spisskummen
  • ½ ts chilipulver (juster etter ønsket styrke)
  • ½ ts hvitløkpulver
  • 1 ss rå eplesidereddik
  • salt og pepper etter smak

Salat

  • 2 dl finsnittet rødkål
  • 2 dl hjertesalat eller isbergsalat, finsnittet
  • 2 tomater, skåret i små terninger
  • 2 ferske jalapeño, skåret i tynne skiver
  • 1 dl revet hvit geitost

Guacamole

  • 2 modne avokadoer
  • 1 limejuice
  • ½ ts salt
  • 4 frisk koriander, hakket

Korianderdressing

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss rå eplesidereddik
  • 4 ss frisk koriander, finhakket
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

  1. Varm olivenolje i en stekepanne på middels varme.
  1. Tilsett bønnene, mandlene, løk og krydderet (paprikapulver, spisskummen, chilipulver, hvitløkpulver) og stek under omrøring i 2 min. Smak til med eple sidereddik, salt og pepper.
  1. Sett til side for avkjøling. Mos avokadoene med en gaffel til ønsket konsistens.
  1. Rør inn limesaften, salt og koriander. Sett til side.
  1. Bland yoghurt, olivenolje, eplesider eddik og hakket koriander i en skål. Juster konsistensen med litt vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
  1. Begynn med et lag korianderdressing i bunnen.
  1. Legg et lag rødkål.
  1. Deretter et lag stekte tacobønner.
  1. Legg på hjertesalat.
  1. Så et lag tomatterninger og jalapeño.
  1. Topp med revet ost og en skje guacamole.

TIPS: Du kan også spise salaten i wraps.
BYTTETIPS: Bytt ut bønnene med karbonadedeig, kjøttdeig av lam, kyllingbryst i strimler.
VEGANSK: Du kan erstatte yoghurten med et vegansk alternativ. Bytt ut osten med 2 ss næringsgjær.

taco salat på glass