vodkapasta oppskrift
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand

Smaksrik vodkapasta – en trendy rett som er superenkel å lage!

Når vodka brukes i små mengder, forsterker det smaken i sausen og gir den et ekstra sting. I tillegg hjelper den å balansere søtheten til tomatene. Alkoholen fordamper helt.

30. januar 2023 av Petra Lindstrand

Tid: 15 min.
Antall porsjoner:

1 gul løk
4 fedd hvitløk
80 g pancetta eller bacon
1 ss olivenolje
1 dl tomatpuré, gjerne dobbelkonsentrert
1 dl vodka
2 dl kremfløte
½ ts salt
2 krm kvernet svart pepper
400 g pasta, f.eks. tortiglioni eller penne
1 liten potte basilikum 

Garnityr:
100 g parmesanost, revet 

Slik gjør du: 

1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skjær pancetta i terninger. Fres løk, hvitløk og pancetta i olje i en middels varm stekepanne i ca. 5 min. Hell i vodkaen og la det koke i ca. 1 min. Rør inn tomatpuré og fres alt i ca. 2 min. 

2. Tilsett fløten og la sausen småkoke i ca. 3 min. Krydre med salt og pepper. 

3. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell av pastaen, men spar på 1–2 dl av kokevannet. 

4. Rens og hakk basilikum. Bland pastaen med sausen. Tilsett ca. 1 dl pastavann og basilikum. Bland sammen, legg på tallerkener og server med revet parmesan.

Les også: 11 sunne middager på under 30 minutter

pasta med vodka og tomatsaus
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...