Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 4
1 gul løk
4 fedd hvitløk
80 g pancetta eller bacon
1 ss olivenolje
1 dl tomatpuré, gjerne dobbelkonsentrert
1 dl vodka
2 dl kremfløte
½ ts salt
2 krm kvernet svart pepper
400 g pasta, f.eks. tortiglioni eller
penne
1 liten potte basilikum
Garnityr:
100 g parmesanost, revet
Slik gjør du:
1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skjær pancetta i terninger. Fres løk, hvitløk og pancetta i olje i en middels varm stekepanne i ca. 5 min. Hell i vodkaen og la det koke i ca. 1 min. Rør inn tomatpuré og fres alt i ca. 2 min.
2. Tilsett fløten og la sausen småkoke i ca. 3 min. Krydre med salt og pepper.
3. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell av pastaen, men spar på 1–2 dl av kokevannet.
4. Rens og hakk basilikum. Bland pastaen med sausen. Tilsett ca. 1 dl pastavann og basilikum. Bland sammen, legg på tallerkener og server med revet parmesan.
Les også: 11 sunne middager på under 30 minutter
