Oppskrift på kyllinggryte med tomater, paprika og feta
En mettende og næringsrik middag.
Slik lager du en deilig kyllinggryte med tomater, paprika og feta:
Tid: 20 min. å forberede + 15 min. å lage ferdig
Antall porsjoner: 4
- 500 g kyllingfilet, terninger eller strimler
- 2 gule løk
- 4 hvitløkfedd
- 3 paprika, gjerne i forskjellige farger
- 2 ss + 1 ss olivenolje
- 2 bokser hakkede tomater (à 400 g)
- 1 dl tomatpuré
- 1 kyllingbuljongterning
- 1 ts + 1 ts salt
- 1 klype + 1 klype kvernet svart pepper
- 150 g fetaost
- ½ potte oregano
Tilbehør:
- ris eller couscous
- salat
Slik gjør du:
- Skrell og hakk løk og hvitløk. Fjern kjernene fra paprikaen og skjær den i terninger. Fres løk, hvitløk og paprika i 2 ss olje i en gryte. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljongterning. Krydre med 1 ts salt og 1 klype pepper. Småkok under lokk i ca. 15 min. Avkjøl.
- Rett før servering: Brun kyllingen i 1 ss olje. Krydre med 1 ts salt og 1 klype pepper. Hell over halvparten av tomatsausen og la småkoke i ca. 5 min. Smuldre fetaosten og strø over oreganoblader.
- Server kyllinggryten med ris eller couscous og salat.