Oppskrift på kyllinggryte med tomater, paprika og feta

En mettende og næringsrik middag.

Kyllinggryte med tomater, paprika og feta
© Styling: Elisabeth Johansson / Foto: Lisa Björner

Slik lager du en deilig kyllinggryte med tomater, paprika og feta:

Tid: 20 min. å forberede + 15 min. å lage ferdig
Antall porsjoner: 4

  • 500 g kyllingfilet, terninger eller strimler
  • 2 gule løk
  • 4 hvitløkfedd
  • 3 paprika, gjerne i forskjellige farger
  • 2 ss + 1 ss olivenolje
  • 2 bokser hakkede tomater (à 400 g)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 kyllingbuljongterning
  • 1 ts + 1 ts salt
  • 1 klype + 1 klype kvernet svart pepper
  • 150 g fetaost
  • ½ potte oregano

Tilbehør:

  • ris eller couscous
  • salat

Slik gjør du:

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk. Fjern kjernene fra paprikaen og skjær den i terninger. Fres løk, hvitløk og paprika i 2 ss olje i en gryte. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljongterning. Krydre med 1 ts salt og 1 klype pepper. Småkok under lokk i ca. 15 min. Avkjøl.
  2. Rett før servering: Brun kyllingen i 1 ss olje. Krydre med 1 ts salt og 1 klype pepper. Hell over halvparten av tomatsausen og la småkoke i ca. 5 min. Smuldre fetaosten og strø over oreganoblader.
  3. Server kyllinggryten med ris eller couscous og salat.
© Styling: Elisabeth Johansson / Foto: Lisa Björner