Kremet kantarellpasta med geitost

Du har neppe smalt en pastarett med denne ingrediensen. Resultatet blir ganske enkelt en vidunderlig god middagsrett.

pasta med kantarell og geitost
© Anna Skoog

Tid: 25 min.
Antall porsjoner: 4

500 g kantareller
1 stor sjalottløk
2 hvitløksfedd
2 ss smør
1 ts hakket frisk timian
1 ts salt
1 krm kvernet svart pepper
400 g pasta, f.eks. rigatoni
200 g chèvre
2 dl lett crème fraîche
2 dl av pastavannet
1 dl grovhakket bladpersille

Slik gjør du:

  1. Rens kantarellene. Del stor sopp i mindre biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
  2. Stek kantarellen i smør til mesteparten av væsken har fordampet. Tilsett løk, hvitløk og timian mot slutten av steketiden. Krydre med salt og pepper.
  3. Kok pastaen i saltet vann etter anvisningen på pakken, og la den renne av.
  4. Smuldre osten i grove biter over katarellene. Tilsett crème fraîche og 2 dl pastavann og la det koke sammen.
  5. Vend inn pastaen slik at den blir dekket med saus. Dryss persille over, og sever.
pasta oppskrift kantarell
© Anna Skoog