Kremet kantarellpasta med geitost
Du har neppe smalt en pastarett med denne ingrediensen. Resultatet blir ganske enkelt en vidunderlig god middagsrett.
Tid: 25 min.
Antall porsjoner: 4
500 g kantareller
1 stor sjalottløk
2 hvitløksfedd
2 ss smør
1 ts hakket frisk timian
1 ts salt
1 krm kvernet svart pepper
400 g pasta, f.eks. rigatoni
200 g chèvre
2 dl lett crème fraîche
2 dl av pastavannet
1 dl grovhakket bladpersille
Slik gjør du:
- Rens kantarellene. Del stor sopp i mindre biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
- Stek kantarellen i smør til mesteparten av væsken har fordampet. Tilsett løk, hvitløk og timian mot slutten av steketiden. Krydre med salt og pepper.
- Kok pastaen i saltet vann etter anvisningen på pakken, og la den renne av.
- Smuldre osten i grove biter over katarellene. Tilsett crème fraîche og 2 dl pastavann og la det koke sammen.
- Vend inn pastaen slik at den blir dekket med saus. Dryss persille over, og sever.