Salat med rød ris og kylling
Sett farge på salaten, og resultatet blir deilig fristende.
Rød ris kan kjøpes i asiatiske matbutikker og i helsekostbutikker. Du kan også bruke vanlig eller brun ris.
Vanskelighetsgrad: ★ ★
Tid: 20 min. + 20 min. steking + avdamping
Antall personer: 4
2 ½ dl rød ris
5 dl vann
1 ¾ dl hasselnøtter, ristede uten skall
½ stekt kylling uten skinn, i biter
2 appelsiner, skrelt og delt i båter
60 g babyspinat
1 ss merian eller oregano
Dressing:
2 ½ ss olivenolje
2 ½ ss hasselnøttolje
2 ½ ss friskpresset appelsinsaft
Slik gjør du:
1. Skyll risen godt og la den renne av. Ha risen i
5 dl vann i en kasserolle, kok opp, slå ned varmen på det laveste og la risen koke under lokk i ca. 20 min. Ta kasserollen av platen og la den stå i ytterligere 20 min. uten lokk for å dampe av.
2. Ha kokt ris, hasselnøtter, kylling, appelsinbåter, spinat og merian i en stor salatbolle. Smak til med salt og pepper.
3. Dressing: Visp sammen olivenolje, hasselnøttolje og appelsinjuice. Bland dressingen med salaten rett før servering.