Salat med rød ris og kylling

Sett farge på salaten, og resultatet blir deilig fristende.

© Bauer Media/Bulls Press

Rød ris kan kjøpes i asiatiske matbutikker og i helsekostbutikker. Du kan også bruke vanlig eller brun ris.

Vanskelighetsgrad: ★ ★

Tid: 20 min. + 20 min. steking + avdamping

Antall personer: 4

2 ½ dl rød ris

5 dl vann

1 ¾ dl hasselnøtter, ristede uten skall

½ stekt kylling uten skinn, i biter

2 appelsiner, skrelt og delt i båter

60 g babyspinat

1 ss merian eller oregano

Dressing:

2 ½ ss olivenolje

2 ½ ss hasselnøttolje

2 ½ ss friskpresset appelsinsaft

Slik gjør du:

1. Skyll risen godt og la den renne av. Ha risen i
5 dl vann i en kasserolle, kok opp, slå ned varmen på det laveste og la risen koke under lokk i ca. 20 min. Ta kasserollen av platen og la den stå i ytterligere 20 min. uten lokk for å dampe av.

2. Ha kokt ris, hasselnøtter, kylling, appelsinbåter, spinat og merian i en stor salatbolle. Smak til med salt og pepper.

3. Dressing: Visp sammen olivenolje, hasselnøttolje og appelsinjuice. Bland dressingen med salaten rett før servering.