Fru Timians oppskrift på kylling og pasta med spinatpesto
Her får du Fru Timians oppskrift på kylling og pasta med spinatpesto – hentet fra boken hennes "Fru Timians knallgode middager på 15, 30 og 60 minutter".
500
g
kyllingfilet, delt i to på langs så skivene blir tynne
1
ts
tørket timian
½
ts
løkpulver
salt
kvernet pepper
2
ss
olivenolje
100
g
cherrytomater
Pastaen og tilbehøret
300
g
pastaskruer
2
ts
salt
200
g
brokkolini
Spinatpesto
30
g
pinjekjerner
1
fedd hvitløk
30
g
parmesan
1
dl
olivenolje
1
ts
flaksalt
kvernet pepper
en skvis sitron
Slik gjør du:
Start med å koke opp vann til pastaen. Bruk en stor kjele, for du skal koke brokkolinien i samme kjele.
Del hver kyllingfilet i to på langs. Så fordeler du krydderet og olivenoljen rundt filetstykkene.
Varm en grillpanne og stek kyllingfiletene på høy varme, gjerne i to omganger. Ettersom filetstykkene er så tynne, trenger de ikke mange minuttene på hver side for å bli gjennomstekte. Bruker jeg en vanlig stekepanne, og ikke grillpanne, liker jeg best å ha oljen rett i ste- kepannen. Ta ut kyllingen og legg på en skjærefjøl. La bitene hvile i noen minutter før du skjærer dem i skiver, litt på skrå.
Samtidig som kyllingen steker, koker du pastaen i saltet vann etter anvisning på pakken. Skjær av den nederste enden på brokkolinien. Når det er ca. 2 min. igjen av koketiden, har du i brokkolinien.
Lag spinatpesto. Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og stek til de blir brunflekkete. Skrell hvitløkfeddet. Ha alt i en food processor eller stavmikser med halvparten av olivenol- jen. Kjør til massen begynner å bli jevn. Spe med resten av oljen og smak til med salt, pepper og sitron. Ta vare på litt av kokevannet før du heller av vannet.
Ha pastaen og brokkolinien tilbake i kjelen.
Bland mesteparten av pestoen sammen med pasta, brokkolini og nok kokevann til at pestoen fordeler seg fint rundt pastaen.