Asiatisk kålsalat
Supergrønnsaken kål er kalorifattig, rik på fiber – og derfor gunstig for alle som er opptatt av vekten.
4 porsjoner
Du trenger:
2 ts gresskarfrø, ristet
400 g rødkål, tynt strimlet
1 middels stor fennikel, i svært tynne skiver
100 g sukkererter, skåret i tynne strimler på langs
100 g rød paprika, uten frø, skåret i tynne strimler
100 g gule babyplommetomater eller cherrytomater, i små båter
4 vårløk, finhakket
1 rød chilli, finhakket (ta bort frøene hvis du ikke vil ha en sterk salat)
1 håndfull friske korianderblader
Dressing:
6 ss extra virgin olivenolje
1 ts sesamolje
2 ss eplecidereddik
1 ss frisk sitronsaft
1 ss flytende honning
1 ss lett soyasaus
3 omdreininger på pepperkvern
Slik gjør du:
1. Rist gresskarfrøene i en liten, tørr stekepanne på middels varme til de er gylne. Sett dem til side til avkjøling.
2. Bland alle grønnsakene og frukten sammen i en stor bolle.
3. Visp alle ingrediensene til dressingen sammen for seg og hell den over salaten. Bland godt og la salaten stå i 15 minutter for å trekke til seg dressingen.
4. Vend salaten igjen like før servering og dryss gresskarkjerner og hakket koriander på toppen.
Salattips!
Hvis du får tak i det, kan du også pynte med en blanding av ristede svarte og hvite sesamfrø og malt Nori (tørket tang). Denne salaten er perfekt som tilbehør til grillet fisk, fjærfe og kjøtt.
Oppskriften er fra boken «En ny start» av Berit Nordstrand.