Roastbiff med asiatisk råkostsalat

Mynte, mango og vietnamesisk dressing gjør råkostsalaten til en smaksfest!

© Per Ranung/Allt om mat

Den smaksrike nuoc cham-sausen gjør denne salaten saftig og god. Et perfekt tilbehør til skivet, kald roastbiff, kylling eller kalkun.

Roastbiff med asiatisk råkostsalat

Tid: 25 min.
Antall porsjoner: 4
Per porsjon: ca. 520 kcal, 12 g fett, 31 g protein og 64 g karbohydrater

600 g kinakål

2 gulrøtter

1 mango

1 potte mynte

Dressing:

1 ss hvitvinseddik

4 ss nuoc cham-saus, se oppskrift under

2 ss rapsolje

Tilbehør:

3 dl ris

400 g skivet roastbiff

Slik gjør du:

1. Tilbehør: Kok risen etter anvisningen på emballasjen.

2. Ren og strimle kinakålen. Skrell og skiv gulrøttene tynt, gjerne på et mandolinjern. Bland salat og gulrøtter.

3. Del mangoen i to. Grav ut steinen og skjær bort skallet. Skjær fruktkjøttet i tynne båter. Bland mangoen i salaten.

4. Dressing: Bland eddik, nuoc cham og rapsolje. Fordel dressingen over salaten. Hakk mynten, og dryss den over salaten.

5. Server salaten med ris og roastbiff.

Dressingen er laget med en rask, hjemmelaget vietnamesisk saus som heter nuoc cham. Lag et stort glass først som sist, så har du basisen for mange gode smaksopplevelser – f. eks vietnamesisk kalkunwok.

Til 1 dl nuoc cham:

2 ss asiatisk fiskesaus

2 ss vann

2 ss sukker

1/2 lime, revet skall

1 ss presset limesaft

1/2 rød chili, finhakket

1 hvitløksfedd

Bland alle ingrediensene og rør til sukkeret er oppløst. La sausen stå og trekke smak i 30 min. før servering. Oppbevar sausen i et glass med lokk i kjøleskapet.