© Per Ranung/Alltom mat

Vietnamesisk kalkunwok

Lag en minneverdig middag på 20 minutter!

13. april 2015 av Charlotte Jenkinson

Nyt hverdagsmiddag med en smak av Vietnam! Har du tid, kan du la kalkunen marinere i 30 min. eller mer.  Men det er ingenting i veien for å woke i vei hvis du har hastverk.

Retten er smakssatt med en rasklagd saus som heter nuoc cham. Lag likesågodt et stort glass først, så har du basisen for mange gode smaksopplevelser fremover. 

Vietnamesisk kalkunwok

Tid: 20 min. + ev. marineringstid
Antall porsjoner: 4
Per porsjon: 530 kcal, 14 g fett, 37 g protein og 58 g karbohydrater

 

500 g kalkunbrystfilet (eller kylling)

40 g ingefær

1 sitrongress

1 hvitløksfedd

1 ts rekepasta

2 store løk

rapsolje, salt, nykvernet svart pepper

 

Tilbehør:

300 g ris eller nudler

4 ss nuoc cham-saus (se oppskrift under) 

 

Slik gjør du:

  1. Skjær kalkunkjøttet i biter. Skrell og riv ingefæren. Skjær av ca. 5 cm av roten på sitrongresset, kast resten. Knus sitrongresset ved å banke på det med skaftet på kniven. Skjær det i strimler. Skrell og press hvitløken. Ha kalkunkjøttet i en skål, og bland med ingefær, sitrongress, hvitløk, rekepasta, 2 ss olje, 2 krm salt og 2 krm pepper. Bland alt godt, og la det marinere i kjøleskapet i 30 min. eller mer.
  2. Skrell og del løken i båter. Kok ris eller nudler etter anvisningen på emballasjen. Varm opp en wok eller stor stekepanne og stek kalkunbitene ved høy varme under omrøring i ca. 5 min. Senk varmen, vend løken i og stek videre i ca. 2 min.
  3. Server kalkunwoken med ris eller nudler og nuoc cham.

 

 

 

Til 1 dl nuoc cham:

2 ss asiatisk fiskesaus

2 ss vann

2 ss sukker

1/2 lime, revet skall

1 ss presset limesaft

1/2 rød chili, finhakket

1 hvitløksfedd

 

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene og rør til sukkeret er oppløst. La sausen stå og trekke smak i 30 min. før servering.
  2. Oppbevar sausen i et glass med lokk i kjøleskapet.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...