En god og kraftig gryte behøver ikke å bety at den må koke lenge. Vi serverer gryten med basmatiris, og topper den med koriander, granateple og kokosmasse.
Biffcurry med kokos og rosiner
25 minutter
4 porsjoner
500 g løvbiff, i strimler
smør
havsalt
2 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
1 ss tomatpuré
2 ss finhakket, frisk ingefær
1 ts garam masala-krydder
1 ts gurkemeie
noen klyper chiliflak
1 boks kokosmelk, 400 ml
1 dl rosiner
1 granateple
en neve hakkede, friske korianderblader
kokosmasse
Slik gjør du:
1. Brun kjøttet i smør i omganger i en stekepanne. Smak til med salt. Legg det til side.
2. Stek hvitløk, tomatpuré, ingefær og tørket krydder i smør i en gryte. Ha i kokosmelk og rosiner. Kok sammen noen minutter under lokk.
3. Ha i kjøttet og bland godt. La gryten småkoke under lokk i ca. 5 min. Smak til med salt.
4. Del granateplet i to og skrap ut kjernene med en skje. Strø frisk koriander, granateplekjerner og kokosmasse over gryten før servering.