Rask biffcurry med kokos

Varmende krydder, kokos og tørket frukt sender smaksløkene på en svipptur til Bombay.

© Ove Lindfors

En god og kraftig gryte behøver ikke å bety at den må koke lenge. Vi serverer gryten med basmatiris, og topper den med koriander, granateple og kokosmasse.

Biffcurry med kokos og rosiner
25 minutter

4 porsjoner

500 g løvbiff, i strimler

smør

havsalt

2 hvitløksfedd, skrelt og finhakket

1 ss tomatpuré

2 ss finhakket, frisk ingefær

1 ts garam masala-krydder

1 ts gurkemeie

noen klyper chiliflak

1 boks kokosmelk, 400 ml

1 dl rosiner

1 granateple

en neve hakkede, friske korianderblader

kokosmasse

Slik gjør du:

1. Brun kjøttet i smør i omganger i en stekepanne. Smak til med salt. Legg det til side.

2. Stek hvitløk, tomatpuré, ingefær og tørket krydder i smør i en gryte. Ha i kokosmelk og rosiner. Kok sammen noen minutter under lokk.

3. Ha i kjøttet og bland godt. La gryten småkoke under lokk i ca. 5 min. Smak til med salt.

4. Del granateplet i to og skrap ut kjernene med en skje. Strø frisk koriander, granateplekjerner og kokosmasse over gryten før servering.