© Ove Lindfors

Rask biffcurry med kokos

Varmende krydder, kokos og tørket frukt sender smaksløkene på en svipptur til Bombay.

1. februar 2015 av Caroline Hofberg

En god og kraftig gryte behøver ikke å bety at den må koke lenge. Vi serverer gryten med basmatiris, og topper den med koriander, granateple og kokosmasse.

Biffcurry med kokos og rosiner
25 minutter

4 porsjoner

500 g løvbiff, i strimler

smør

havsalt

2 hvitløksfedd, skrelt og finhakket

1 ss tomatpuré

2 ss finhakket, frisk ingefær

1 ts garam masala-krydder

1 ts gurkemeie

noen klyper chiliflak

1 boks kokosmelk, 400 ml

1 dl rosiner

1 granateple

en neve hakkede, friske korianderblader

kokosmasse

 

Slik gjør du:

1. Brun kjøttet i smør i omganger i en stekepanne. Smak til med salt. Legg det til side.

2. Stek hvitløk, tomatpuré, ingefær og tørket krydder i smør i en gryte. Ha i kokosmelk og rosiner. Kok sammen noen minutter under lokk.

3. Ha i kjøttet og bland godt. La gryten småkoke under lokk i ca. 5 min. Smak til med salt.

4. Del granateplet i to og skrap ut kjernene med en skje. Strø frisk koriander, granateplekjerner og kokosmasse over gryten før servering.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...