Vi har kalt denne retten Viltskav Bourguignon, fordi den er inspirert av klassikeren Boeuf Bourguignon og er smaksatt med timian, rødvin, sjampinjonger og sylteløk. Den lages på bare 30 minutter. Server med kokte poteter til, og nyt høstfølelsen!
ca. ½ kg viltskav (reinsdyr, elg, rådyr)
1 gul løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 gulrot, i små terninger
2 stilker stangselleri, i tynne strimler
2 skiver lettsaltet sideflesk, i strimler
smør
2 dl vann
2 ss viltfond
2 dl rødvin
2 ts kinesisk soyasaus
2 ts timian
2 laurbærblad
200 g sjampinjonger
2 dl små sylteløk
havsalt og nymalt svart pepper
Slik gjør du:
1. Stek grønnsakene og flesket i smør. Ha i viltskavet og la det brune med til det deler seg.
2. Ha i vann, fond, vin, soyasaus og krydder. Kok under lokk i ca. 15 min.
3. Skjær større sjampinjonger i to. Stek soppen i smør i en stekepanne.
4. Ha sjampinjongene i gryten og kok videre i ca. 5 min. Ha i sylteløken, og smak til med salt og pepper.