© iStock

Indisk kyllingcurry

Oppskrift på hjemmelaget curry, med kylling, kokosmelk, karri og kajenne.

4. mai 2013 av Tone Victoria Midtgård

Curry er en samlebetegnelse for grønnsaker, kjøtt eller fisk som blir servert i en krydret og aromatisk saus. Retten oppsto i India og serveres med ris eller naanbrød. Curryen har spredt seg over hele kloden hvor det finnes indiske miljøer av en viss størrelse. Det anglo-indiske kjøkkenet er litt annerledes enn det opprinnelige indiske, og det finnes også egne kenyanske, sør-afrikanske og guyanske «indiske» curryer. Denne curryen er litt sør-indisk i stilen.

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Antall personer: 4

4 kyllingbrystfileter, skåret i store biter
4 gulrøtter, i terninger
3 cm ingefær, skrelt og finhakket
2 hvitløkfedd, skrelt og finhakket
½ ts kajennepepper
2 ts karripulver
Saften fra 1 lime
2 ss nøytral olje
1 løk, hakket
1 grønn chili, uten frø, skåret i tynne skiver
1 ts gurkemeie
1 boks kokosmelk
Saften fra ½ sitron

SLIK GJØR DU:
1. Ha kylling, gulrøtter, ingefær, hvitløk, kajennepepper, karripulver, limesaft og 1 ss olje i en bolle. Rør godt, og la stå litt.
2. Sett en stekepanne på platen, og la den bli varm. Ha i kyllingen og gulrøttene med marinaden, og la steke i 6-8 minutter. Rør av og til.
3. Varm opp resten av oljen i en vid kjele, og stek løk og chili i 3-4 minutter på svak varme til det blir mykt. Tilsett gurkemeie og rør rundt. Ha i kokosmelk, og la småkoke i 2-3 minutter.
4. Tilsett kyllingen og gulrøttene, og la koke i 5 minutter til. Smak til med salt, og rør inn sitronsaft. Strø over hakket frisk koriander.

TILBEHØR:
Server med ris og en klatt yoghurt, gjerne tilsatt revet agurk.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...