Curry er en samlebetegnelse for grønnsaker, kjøtt eller fisk som blir servert i en krydret og aromatisk saus. Retten oppsto i India og serveres med ris eller naanbrød. Curryen har spredt seg over hele kloden hvor det finnes indiske miljøer av en viss størrelse. Det anglo-indiske kjøkkenet er litt annerledes enn det opprinnelige indiske, og det finnes også egne kenyanske, sør-afrikanske og guyanske «indiske» curryer. Denne curryen er litt sør-indisk i stilen.
Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Antall personer: 4
4 kyllingbrystfileter, skåret i store biter
4 gulrøtter, i terninger
3 cm ingefær, skrelt og finhakket
2 hvitløkfedd, skrelt og finhakket
½ ts kajennepepper
2 ts karripulver
Saften fra 1 lime
2 ss nøytral olje
1 løk, hakket
1 grønn chili, uten frø, skåret i tynne skiver
1 ts gurkemeie
1 boks kokosmelk
Saften fra ½ sitron
SLIK GJØR DU:
1. Ha kylling, gulrøtter, ingefær, hvitløk, kajennepepper, karripulver, limesaft og 1 ss olje i en bolle. Rør godt, og la stå litt.
2. Sett en stekepanne på platen, og la den bli varm. Ha i kyllingen og gulrøttene med marinaden, og la steke i 6-8 minutter. Rør av og til.
3. Varm opp resten av oljen i en vid kjele, og stek løk og chili i 3-4 minutter på svak varme til det blir mykt. Tilsett gurkemeie og rør rundt. Ha i kokosmelk, og la småkoke i 2-3 minutter.
4. Tilsett kyllingen og gulrøttene, og la koke i 5 minutter til. Smak til med salt, og rør inn sitronsaft. Strø over hakket frisk koriander.
TILBEHØR:
Server med ris og en klatt yoghurt, gjerne tilsatt revet agurk.