
Grønn thai-curry
Ingredienser (til 4 porsjoner)
2 hvitløksfedd, knust
1 ss grønn currypaste
smaksnøytral olje til steking
4 dl (1 boks) kokosmelk
4 dl grønnsaksbuljong
eller -kraft
1 lime, saften
1 til 2 ss thai-fiskesaus
2 ts sukker
1 blomkål, delt opp i små rosetter
1 søtpotet, i terninger
2 gulrøtter, i skiver
150 g selskapserter
1 rød paprika, i terninger
Hvis du får tak i: sitrongress, thai-basilikum og kaffirlime-blader.
Slik gjør du
Stek løk og hvitløk i en gryte sammen med currypaste. Hell på kokosmelk, rør godt og la det koke skikkelig i to til tre minutter. Hell på buljong eller kraft. Smak til med limesaft, fiskesaus og sukker. Hvis du har sitrongress og limeblader, skjærer du to sitrongresstenger i mindre biter, river fem limeblader i to og har disse i gryta.
Ha blomkål, søtpotet og gulrot i gryta og la alt småkoke under lokk i ca. 10 minutter. Tilsett erter og paprika og la dem koke med de siste fem minuttene. Smak curryen til en siste gang for å se om den trenger mer syre, sødme eller salt fra fiskesaus. Server med nykokt jasminris, frisk thai-basilikum eller koriander.
Sjekk også ut disse fantastiske vegetaroppskriftene!
Flere av Maj-Britt Aagaards oppskrifter finner du på nettsiden Spiselandslaget.