Piroger med tacokrydret kyllingkjøttdeig, mais og koriander

Perfekt turmat eller mellommåltid å ha på lur i fryseren. Lag mange når du er i gang.

Oppskrift på piroger

Piroger med tacokrydret kyllingkjøttdeig, mais og koriander

© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner

Piroger med tacokrydret kyllingkjøttdeig, mais og koriander

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 piroger

  • ¼ pakker pizzadeig med tomatsaus (à 600 g)
  • 41 g kyllingkjøttdeig
  • ¼ ss rapsolje
  • ¼ pose tacokrydder (28 g)
  • ¼ liten boks mais (160 g)
  • ¼ dl finhakket, fersk eller frossen koriander
  • salt

Pensling

  • ¼ egg

Pynt

  • ¼ ss sesamfrø

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Brun kyllingkjøttdeigen i olje i en stekepanne til den får farge. Tilsett tacokrydder og tomatsausen som følger med pizzapakkene. Hell av maisen og bland den i pannen. Bland inn koriander og krydre eventuelt med salt. La det småkoke i ca. 5 min. på lav varme. Ta pannen av varmen og la den avkjøles.
  1. Rull ut pizzadeigene på bakepapir og kjevle dem ut slik at de blir nesten like store som papiret. Skjær deigen i 24 like store biter.
  1. Legg en skje med kjøttdeig på hver deigbit, pensle med litt vann rundt kantene. Brett dem sammen til trekanter. Trykk lett rundt kanten med en gaffel. Legg pirogene på stekebrett med bakepapir. Pensle dem med sammenpisket egg og strø over sesamfrø.
  1. Stek midt i ovnen i 15–20 min. til pirogene er gylne. La dem avkjøles på rist
meksikansk turamat
© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner