
Turmat som smaker: Tacorester blir til en deilig quesadilla i vaffeljern når Taras turjente, Bodil Dorothea Gilje, lager mat på påsketur.
© Bodil Dorothea GiljeTur-quesadilla
– En av fjorårets favoritter ble en meksikansk turvariant av quesadilla. Jeg bruker vaffeljern, men den kan like enkelt lages i stekepanne (hjemme også). Og fyllet inni kan være nesten hva som helst – rester fra middagen i går, eller pålegg som holder på å gå ut på dato. Men ta med ost!
4 tortillalefser
salsa eller pizzasaus
1/2 revet grillet kylling med tacokrydder
1/2 boks mais
1/2 rødløk
koriander, lime og crème fraîche til servering
revet ost
smør til steking
Utstyr:
gassbrenner eller bål
fyrstikker
vindskjerm (til gassbrenner)
vaffeljern eller stekepanne
stekespade
Slik gjør du:
1. Smør saus utover en tortillalefse og legg på revet kylling, rødløk, mais og revet ost. Smør saus utover enda en tortillalefse og legg den oppå den andre.
2. Forvarm et vaffeljern med litt smør, og legg lefsene inni.
3. Stek i cirka 5 min. på et bål eller en gassbrenner – husk å snu ofte.
4. Quesadillaen er klar når osten er smeltet og lefsene sprøstekt.