turmat oppskrift
© Bodil Dorothea Gilje

Topp turmat: Quesadilla i vaffeljern

– Hiv restene fra fredagstacoen i en ziplock-pose og ta med vaffeljernet på påsketuren, oppfordrer Taras turjente. – Da har du en deilig, varm lunsj klar på få minutter!

4. april 2023 av Bodil Dorothea Gilje
turmat oppskrift

Turmat som smaker: Tacorester blir til en deilig quesadilla i vaffeljern når Taras turjente, Bodil Dorothea Gilje, lager mat på påsketur.  

© Bodil Dorothea Gilje

Tur-quesadilla

– En av fjorårets favoritter ble en meksikansk turvariant av quesadilla. Jeg bruker vaffeljern, men den kan like enkelt lages i stekepanne (hjemme også). Og fyllet inni kan være nesten hva som helst – rester fra middagen i går, eller pålegg som holder på å gå ut på dato. Men ta med ost!

4 tortillalefser

salsa eller pizzasaus

1/2 revet grillet kylling med tacokrydder

1/2 boks mais

1/2 rødløk

koriander, lime og crème fraîche til servering

revet ost

smør til steking

Utstyr:

gassbrenner eller bål

fyrstikker

vindskjerm (til gassbrenner)

vaffeljern eller stekepanne

stekespade

Slik gjør du:

1. Smør saus utover en tortillalefse og legg på revet kylling, rødløk, mais og revet ost. Smør saus utover enda en tortillalefse og legg den oppå den andre.

2. Forvarm et vaffeljern med litt smør, og legg lefsene inni.

3. Stek i cirka 5 min. på et bål eller en gassbrenner – husk å snu ofte.

4. Quesadillaen er klar når osten er smeltet og lefsene sprøstekt. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...