Pizza for 4 personer
Ingredienser pizzadeig
2,5 dl vann
25 g gjær
400 g hvetemel, tipo 00
1 stk egg
30 g, olivenolje
1 ss. helmelk, 3,5% fett
1/2 ts. salt
Pizzadeig - slik gjør du
Det er viktig at vannet og egget er romtemperert før du bruker dem.
1. Ha vann og salt i en bolle. Tilsett gjær som du løser opp i vannet med fingrene.
2. Hell melet ut på en ren arbeidsflate. Lag en grop i midten der du tilsetter alle de våte ingrediensene.
3. Bland først med en gaffel, og så med hendene, og elt til du får en myk, fin deig som ikke er klebrig. Hvis deigen er for tørr, ha i mer væske. Alternativt kan du elte deigen i en kjøkkenmaskin.
4. La deigen hvile i 2 timer tildekket med et fuktig kjøkkenhåndkle.
5. Del deigen i 4 like deler og kjevle ut hver del til din egen lille pizzabunn.
6. Ha på ønsket fyll og stek på ovnens høyeste temperatur i 6-7 min. eller til pizzaen er stekt.