© Marit Lien

Ekte italiensk pizzadeig

Lag ekte, italiensk og tynn pizza hjemme!

24. februar 2019 av Tara

Pizza for 4 personer

Ingredienser pizzadeig

2,5 dl vann

25 g gjær

400 g hvetemel, tipo 00

1 stk egg

30 g, olivenolje

1 ss. helmelk, 3,5% fett

1/2 ts. salt

Pizzadeig - slik gjør du

Det er viktig at vannet og egget er romtemperert før du bruker dem.

1. Ha vann og salt i en bolle. Tilsett gjær som du løser opp i vannet med fingrene.

2. Hell melet ut på en ren arbeidsflate. Lag en grop i midten der du tilsetter alle de våte ingrediensene.

3. Bland først med en gaffel, og så med hendene, og elt til du får en myk, fin deig som ikke er klebrig. Hvis deigen er for tørr, ha i mer væske. Alternativt kan du elte deigen i en kjøkkenmaskin.

4. La deigen hvile i 2 timer tildekket med et fuktig kjøkkenhåndkle.

5. Del deigen i 4 like deler og kjevle ut hver del til din egen lille pizzabunn.

6. Ha på ønsket fyll og stek på ovnens høyeste temperatur i 6-7 min. eller til pizzaen er stekt.

Kanskje er du også interessert i...