Tid: 25 min
Antall porsjoner: 4
500 g rå kongereker,
MSC-merket, tint
60 g pinjekjerner
4 hvitløkfedd
1–2 røde chili
2 sitroner
1 kvast bladpersille
400 g cherrytomater
400 g pasta, gjerne spagetti
eller tagliatelle
½ dl olivenolje
1 ss flaksalt
2 krm kvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Rist pinjekjernene i en tørr, varm stekepanne til de får fin farge. Avkjøl.
2. Skrell og finhakk hvitløken. Del opp, kjern ut og finhakk chilien. Skyll sitronene grundig i varmt vann. Riv skallet og klem ut 3 ss saft. Finhakk persillen. Del tomatene i to.
3. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
4. Fres hvitløk og chili i olje på middels varme i ca. 3 min. Tilsett tomatene og la dem steke i blandingen i ca. 1 min. Øk varmen, legg i rekene og stek dem i ca. 1 min. Krydre med flaksalt og pepper.
5. Hell av pastaen, men spar på 1–2 dl av kokevannet. Bland pastaen med rekene. Tilsett sitronsaft og persille og rør. Tynn ut med kokevannet til det blir en fin konsistens.
6. Legg pastaen på et stort fat. Strø over pinjenkjernene og server.
