Kylling, søtpotet
© Ove Hofsberg

Kylling med blåmuggost og søtpotet

En enkel, ovnsbakt og smakfull middag med søtpoteter, ost, friske pærer og valnøtter.

10. mars 2019 av Caroline Hofberg

Ingredienser:

For 4 personer.


4 stk. Kylling, filet

150 g Blåmuggost

50 g Valnøttkjerner

25 g Ruccolasalat, rå

1 Knivs. Pepper, kvernet

2 knivs. Havsalt

1 Dæsj Olivenolje, vanlig

600 g Søtpotet

2 stk Pære, rå

2 dl Creme Fraiche, 9%


Slik lager du kylling med blåmuggost og søtpotet:

1. Sett ovnen på 225°C.

2. Skjær pærene i båter. Vask og skjær søtpotetene i båter.

3. Legg båtene over på en stekeplate dekket med bakepapir. Drypp over 2 ss olivenolje og salte og pepre. Stek midt i ovnen i ca. 10 min.

4. Imens steker du kyllingfiletene i olivenolje i en stekepanne. Salte og pepre. Ta grønnsakene ut av ovnen, og legg kyllingfiletene ved siden av grønnsakene.

5. Mos osten og bland den med crème fraîche og smak til med salt. Smør halvparten av ostekremen over kyllingfiletene. Stek alt i ytterligere ca. 15 min.

6. Ved servering, legg filetene over på tallerkener, legg båter av pærer og søtpoteter ved siden av, og dryss over ruccola og grovhakkede nøtter. Server sammen med resten av ostekremen.


Velbekomme!




Kanskje er du også interessert i...