Meksikansk chili verde

Basen i denne herlige og smakfulle meksikanske gryten er en grønn meksikansk salsa, kalt salsa verde, som gir gryten navnet sitt.

Oppskrift på meksikansk gryte
© Foto: Anna Kern

Meksikansk chili verde

Psst: Ferske tomatillo er vanskelig å finne, men hermetiske tomatillo fungerer utmerket. Hvis de ikke finnes i din matbutikk, kan de kjøpes på nett.

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • ⅓ kg benfri svinekam i biter, gjerne økologisk
  • 1 ss olivenolje
  • ⅓ ts salt
  • ¼ ts kvernet svart pepper
  • ½ gule løk
  • 1 hvitløkfedd
  • ⅓ ss oregano
  • ½ ts malt spisskummen
  • ½ ts malt koriander
  • ½ dl vann
  • 1⅓ ss konsentrert kalvfond

Salsa verde

  • boks syltet tomatillo (822 g)
  • gul løk
  • ½ hvitløksfedd
  • ½ grønne jalapeño-chili
  • lime
  • potte koriander

Tilbehør:

  • 2 porsjoner ris
  • 50 g ost, gjerne cotija (mexikansk ost) eller gulost
  • ½ avokadoer
  • ½ grønne jalapeño-chili
  • krukke koriander
  • limebåter

Slik gjør du:

  1. Salsa verde: Hell av lake fra tomatilloene. Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Fjern frøene fra jalapeñoen og grovstrimle den. Press ut 2 ss saft fra limen.
  1. Ha tomatillo, løk, hvitløk, jalapeño, limesaft og koriander i en beholder til blender, og blend til en salsa.
  1. Rens og skjær kjøttet i ca. 3 x 3 cm store biter. Brun kjøttet i omganger i olje i en varm stekepanne. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over i en gryte.
  1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell og hakk løk og hvitløk, og fres i 2 min. i samme stekepanne. Rør inn oregano, spisskummen og koriander, og la det frese i ca. 1 min. Rør inn vann og buljong. Hell blandingen i gryten.
  1. Tilsett salsa verde og sett på et lokk. La gryten stå midt i ovnen i ca. 1 ½ time.
Meksikansk gryte
© Foto: Anna Kern